Noile simptome asociate cu infectia de COVID-19: dureri de cap si muschi si pierderea poftei de mancare

2 luni in urmă 2

Frisoanele, pierderea apetitutului, durerile de cap si muschi pot fi semnul infectiei cu Covid-19, iar simptomele par sa varieze in functie de grupurile de varsta, persoanele cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani raportand dureri de cap, potrivit unui nou studiu citat de Sky News.

Studiul realizat de Imperial College din Londra s-a bazat pe rezultatele testelor si chestionarele realizate din iunie pana in aprilie, pe un esantion de peste 1 milion de persoane. Cei care manifesta simptome precum frisoane, pierderea apetitutului, dureri de cap si muschi sunt mai predispuse sa fie testate pozitiv pentru infectia cu noul coronavirus.

Aceste noi simptome se adauga listei clasice: febra, tuse persistenta si pierderea mirosului si/sau a gustului.

Cu cat un pacient prezinta mai multe simptome, cu atat este mai probabil sa el sa fie infectat cu noul coronavirus. Totusi, studiul a prezentat faptul ca circa 60% din persoanele infectate nu au raportat niciun simptom in saptamana de dinaintea testarii.

Pierderea poftei de mancare a fost raportata cel mai des de populatia cu varsta cuprinsa intre 18 si 54 de ani, dar si la cei de peste 55 de ani. Durerile musculare s-au regasit cel mai frecvent la persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 54 de ani.

Varianta de coronavirus identificata initial in Marea Britanie se raspandeste rapid in Statele Unite cu o crestere dubla a numarului de cazuri la fiecare 10 zile, amenintand sa provoace un nou varf epidemic, potrivit unui studiu.

Mai puteti citi:

Legaturile bolnavicioase din Metrorex. Cum si-au construit sindicalistii un adevarat imperiu financiarBursa sporurilor din Administratie pe care Florin Citu ar putea sa le scoata din buget. Sindicalist: "In MAI nu avem sporuri care sa vizeze performanta"VIDEO Ce gest a facut Adrian Cruciat, antrenorul umilit de Sorana Cirstea, dupa victoria cu KvitovaCum erau organizati paramilitar tinerii inainte de 1989. Arme cu calibru mic, instructie de front, marsuri si deplasari cu intonare de cantece patrioticePovestea trista a celui mai vechi roman din paradisul insulelor Canare. "Tata nu mi-a reprosat niciodata ceea ce s-a intamplat, dar n-a murit pana nu m-a vazut pentru ultima data"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă