Noile reguli pentru competițiile sportive cu spectatori în România. Anunțul Ministerului Sportului

1 săptămână in urmă 14

  • Ligue 1: Lyon - PSG, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Serie A: AS Roma - Juventus, duminică, 19:30, Digi Sport 1

Capacitatea stadioanelor poate fi limitată la 30%

Autoritățile române au impus noi măsuri, cu scopul de a încetini ritmul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. De sâmbătă, 8 ianuarie, este obligatorie masca pe stradă și în toate spațiile publice deschise.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 408 persoane sunt internate la ATI.

Bucureștiul și județul Cluj au trecut de o rata de infectare de doi la mia de locuitori, intrând în zona galbenă.

Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor în intervalul orar 5:00 - 22:00 și între limitele de ocupare arătate mai jos, doar pentru acei spectatori care:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Știi cum se traduce o croazieră de lux în impactul asupra mediului înconjurător? Află Ce nu știai despre croaziere, pe Digi Life, de la 21:55.

“În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori - participarea spectatorilor este permisă în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori - participarea spectatorilor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului”, a mai anunțat Ministerul Sportului.

Având în vedere că specialiștii estimează vârful valului cinci de COVID-19 spre sfârșitul lunii ianuarie sau în luna februarie, sunt șanse mari ca Liga 1 să fie afectată de noile măsuri privind prezența spectatorilor pe stadioane.

Liga 1 se va relua pe 21 ianuarie, cu etapa a 22-a, în direct pe Digi Sport 1.

Etichete: spectatori , reguli , stadioane , ministerul sportului , coronavirus , covid-19

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă