Noi violențe la Bristol, Marea Britanie, în timpul unei manifestații împotriva legii care restricționează protestele. 10 persoane au fost reținute

1 lună in urmă 2


10 persoane au fost arestate vineri, 26 martie, în oraşul Bristol din sud-vestul Angliei, după ce un nou protest față de un proiect de lege privind prerogativele poliţiei a degenerat în violenţe. Manifestanții au aruncat cu sticle, ouă şi cărămizi în forţele de ordine, a transmis poliţia într-un comunicat, potrivit agențiilor Reuters şi DPA.


Mii de demonstranţi s-au adunat în centrul oraşului, ignorând restricţiile legate de pandemia de COVID-19, pentru a protesta față de un proiect guvernamental, aflat în prezent în parlament, care ar conferi poliţiei puteri sporite în restricţionarea protestelor de stradă.


În acest moment, pentru a impune restricții unui protest, polițiștii trebuie să demonstreze că acesta poate provoca acte de dezordine publică, pagube materiale și întreruperea vieții comunității.


Poliţia a spus că protestatarii au aruncat cu sticle, cărămizi şi ouă şi au lansat focuri de artificii asupra forţelor de ordine.„Majoritatea persoanelor au fost paşnice, însă a existat o minoritate ostilă faţă de poliţişti”, a precizat într-un comunicat comisarul-şef Mark Runacres.


„Comportamentul violent este inacceptabil. Poliţiştii i-au îndemnat în mod repetat pe participanţi să se disperseze, însă odată ce atmosfera s-a schimbat şi unii oameni au devenit violenţi, a trebuit să intervenim", a adăugat el.


Trei dintre persoanele arestate au fost reţinute şi în legătură cu primul marş de protest de la Bristol, de duminica trecută, care a fost urmat de o nouă demonstraţie violentă, marţi noapte.Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă