Noi violențe la Belfast! Oamenii legii, atacaţi cu pietre şi cockteiluri Molotov

1 săptămână in urmă 19

Violente in Irlanda de Nord/sursa foto: PixabayViolente in Irlanda de Nord/sursa foto: Pixabay

În pofida apelurilor la calm din partea Londrei, Dublinului şi Washingtonului, noi violenţe au izbucnit joi seară în Irlanda de Nord, agitată de o săptămână de incidente aşa cum provincia britanică nu mai văzuse de ani de zile, notează publicații din Marea Britanie.

JOI, 08 APRILIE 2021, 23:53

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

La Belfast, poliţiştii din forţele speciale care fac faţă manifestanţilor republicani, au fost atacaţi cu pietre şi cockteiluri Molotov în timp ce încercau să împiedice mulţimea să se îndrepte către protestatarii unionişti.

Conform Agerpres, de o săptămână, provincia britanică este agitată de o serie de incidente fără precedent din 1998, cu proiectile aruncate asupra poliţiei şi maşini incendiate, în principal în zonele loialiste cu majoritate protestantă.

Aceste violenţe care au făcut până în prezent peste 50 de răniţi în rândul poliţiei, amintesc de deceniile sângeroase ale \"\"Tulburărilor" dintre republicani, în principal catolici partizani ai reunificării cu Irlanda, şi unioniştii protestanţi, soldate cu circa 3.500 de morţi până la acordul de pace din Vinerea Mare, încheiat în 1998.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă