Noi restricţii pentru nevaccinaţi în Europa. Mai multe ţări schimbă abordarea în lupta contra COVID-19

1 săptămână in urmă 23

Croația a introdus obligativitatea prezentării certificatelor verde COVID-19 pentru intrarea în instituțiile publice. Începând de luni, angajații în instituțiile statului, regionale sau locale, precum și cetățenii care vor să intre în incinta instituțiilor publice sunt obligați să prezinte certificatul verde. În acest context, autoritățile croate au anunțat deschiderea noilor centre de testare. Aceasta se va efectua inclusiv în farmacii și în cabinetele de stomatologie.

Citeşte şi: Covid-19 face prăpăd în Germania: „Nu mai ştim cum să controlăm focarele de infecţie”

Noi restricţii pentru nevaccinaţi în Europa. Cehia ia în calcul impunerea unui lockdown pentru nevaccinați, pe modelul austriac

Guvernul ceh ia în calcul impunerea de noi restricţii pentru persoanele nevaccinate împotriva Covid-19. Autorităţile din Cehia se gândesc să impună un lockdown pentru nevaccinați, după modelul Austriei începând din această săptămână, a anunțat premierul Andrej Babis într-o conferinţă de presă, potrivit Bloomberg.

Unii membri ai cabinetului lui Andrej Babis susțin măsuri mai blânde, cum ar fi interzicerea accesului la restaurant sau la evenimente sportive şi culturale pentru persoanele nevaccinate.

Belgia ia în calcul emiterea certificatului verde COVID-19 doar pentru vaccinaţi şi pentru cei trecuţi prin boală

Grupul de experţi care consiliază Guvernul de la Bruxelles a propus modificări importante în ceea ce priveşte emiterea certificatului verde COVID-19. Propunerea îi vizează direct pe cei nevaccinaţi împotriva COVID care ar putea fi excluşi din lista celor care pot beneficia de certificat verde, chiar dacă îşi fac testul.

Certificat verde ar putea primi doar cei vaccinaţi sau care au trecut recent prin boală.

Citeşte şi: Austria îi bagă pe nevaccinaţi în lockdown. De luni, locuitorii din Linz şi alte mari oraşe au voie să iasă din case doar la muncă şi la pâine

Germania vrea lockdown pentru nevaccinați împotriva COVID

Germania vrea lockdown pentru nevaccinați. În acest context, cele trei partide implicate – social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) – lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

Conform unui proiect de decizie consultat de dpa, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă. Restricţii în privinţa contactelor ar fi de asemenea posibile.

Restricţii de circulaţie sau închiderea restaurantelor nu par a face parte din planul actual.

Noua lege ar permite landurilor să impună diferite măsuri mai stricte în funcţie de situaţia infectărilor, a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese la postul public ZDF.

“Nu ne temem să luăm decizii impopulare”, a subliniat Wiese.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă