Noi restricţii în zonele aflate în scenariul roşu. Se interzice ieşirea din localitate, iar magazinele vor fi închise la ora 18:00

3 săptămâni in urmă 2

Noi restricţii în zonele aflate în scenariul roşu. Circulația persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisă. Propunerea a fost făcută în ședința CNSU.

Noi restricţii în zonele aflate în scenariul roşu

Citeşte şi Incidența COVID din București continuă să crească! Autoritățile decid noi restricții pentru bucureșteni

Printre măsurile luate în calcul în şedinţa CNSU se numără interzicerea părăsirii localităților aflate în scenariul roşu. Excepție fac situațiile în care este tranzitată localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală.

De asemenea, CNSU ar putea propune ca în localitățile unde incidența depășește rata de 7 la mie să se interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

Magazinele se vor închide mai repede în weekend în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. Ora propusă este 18:00. Dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii.

Se vor închide și sălile de fitness.

Citeşte şi Se ia în calcul închiderea magazinelor la ora 18:00. Noi restricţii în localităţile unde rata de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă