Noi restricţii în Bucureşti. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, convocat astăzi pentru a stabili măsurile

1 lună in urmă 5

Membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă urmează să aprobe noi restricţii în Bucureşti, conform deciziei adoptate la nivel naţional. De asemenea, este posibil ca autorităţile să anunţe alte măsuri suplimentare.

Prefectul Capitalei a precizat că vor fi clarificate multe dintre măsurile care vor fi aplicate.

„Avem și o serie de întrebări, știm că sunt multe întrebări legate de partea asta, se colectează întrebările și mâine (n.red, sâmbătă) vom avea mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica”, a anunțat vineri prefectul Alin Stoica, conform Realitatea.net.

Noi restricţii în Bucureşti. Rata de infectare, în creştere

În București s-a atins vineri o rată de infectare cu noul coronavirus de 6,67 cazuri la mia de locuitori. E vorba despre o creştere faţă de ziua anterioară, când a fost raportată o incidenţă de 6,50.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, o hotărâre prin care au fost stabilite măsuri de aplicat în contextul pandemiei de COVID-19.

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Citeşte şi: DOCUMENT Noile restricţii au apărut în Monitorul Oficial. Prefectul Capitalei va anunţa sâmbătă ce se întâmplă în Bucureşti

Noi restricţii în Bucureşti. Sălile de fitness, închise din cauza COVID-19

Măsurile vizează limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Este prevăzută suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Noile restricţii în Bucureşti, aplicate de duminică

Premierul Florin Cîţu a explicat că noile măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) vor fi aplicate începând de duminică, 28 martie.

Şeful Executivului a precizat vineri că măsurile se vor aplica la două zile de la publicare, deoarece operatorii economici ar fi avut prea puţin timp să se pregătească.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a anunțat Florin Cîțu, pe Facebook.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 26 martie 2021. Aproape două milioane de români s-au imunizat

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă