Noi reguli pentru șoferi. Acțiunea care va fi considerată infracțiune și va fi pedepsită cu închisoarea

3 săptămâni in urmă 27

Încă o comună din Ilfov, în carantină de sâmbătă dimineața. Rata de infectare se apropie de 10 la mia de locuitoriÎncă o comună din Ilfov, în carantină de sâmbătă dimineața. Rata de infectare se apropie de 10 la mia de locuitori
  • Proiect de lege: Orice modificare făcută asupra kilometrajului unei mașini va fi considerată infracțiune și va putea fi pedepsită și cu închisoare.
  • O altă propunere legislativă ajunsă în Parlament vrea ca mașinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în România să nu mai poată circula pe drumurile publice.
  • Pentru ambele propuneri, inițiatorii au cerut procedură de urgență.

Un proiect de lege înregistrat recent la Senat și pentru care inițiatorul cere procedură de urgență propune ca orice modificare făcută asupra kilometrajului unei mașini să poată fi pedepsită cu închisoarea de la o lună la un an sau cu amendă.

Infracțiunea nu va fi săvârșită doar de cei care modifică kilometrajul, ci și de persoanele care cer modificarea acestuia sau cele care pun la vânzare autovehicule cu kilometrajul modificat ori defect.

Aceasta nu este singura noutate gândită de parlamentari pentru șoferii români. Un alt proiect de lege aflat la începutul traseului legislativ, ce are ca scop creșterea siguranței rutiere, vrea să interzică pe drumurile publice din România mașinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în țara noastră.

Exceptate de la această măsură ar urma să fie, potrivit proiectului de lege, mașinile istorice și cele utilitare.

În motivarea demersului lor, inițiatorii propunerii legislative, respectiv mai mulți senatori și deputați PNL, arată că numărul total de accidente produse de maşini cu volanul pe dreapta depăşeşte 10% din totalul accidentelor pe an.

Dacă propunerea va intra în vigoare, șoferii care vor conduce vehicule cu volanul pe dreapta vor risca amenzi din clasa a III-a de sancțiuni, adică de la șase la opt puncte amendă. La acest moment, asta înseamnă sancțiuni contravenționale cuprinse între 870 lei și 1.160 lei.

Pentru a intra în vigoare, cele două propuneri legislative trebuie să fie adoptate de Parlament și promulgate de președinte.

The post Noi reguli pentru șoferi. Acțiunea care va fi considerată infracțiune și va fi pedepsită cu închisoarea appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă