Noi reguli pentru persoanele care vin din străinătate în România

4 luni in urmă 17


La finalul Comitetului Național pentru Situația de Urgență, de luni, 5 octombrie, Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a anunțat că persoanele care vor intra în România vor merge în carantină dacă vin din state grav afectate de epidemia Covid-19. Cei plasați în carantină pot evita izolarea de 14 zile, dacă în cea de-a opta zi fac un test Covid, iar rezultatul este negativ. Persoanele aflate în tranzit pot evita carantinarea, dacă prezintă un test negativ realizat cu cel puțin 48 de ore înainte de sosirea la graniță.


Pentru cetățenii care vin din țări cu un indice mai ridicat de îmbolnăvire, Nelu Tătaru a anunțat regulile:


Cei care intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieși din carantină în a zecea zi, dacă efectuează un test de coronavirus în a opta a zi, iar acesta este negativ.Se exceptează persoanele care rămân în România pe o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă un test negativ de coronavirus care a fost efectuat în ultimele 48 de ore.

”Unii nu au realizat că portul unei măști ne poate aduce într-o stare de liniște. Regulile pentru limitarea transmiterii trebuie să revină în actualitate. Suntem pe un trend ascendent după septembrie, cauzat de revenirea din concedii, redeschiderea școlilor, campanie electorală”, a explicat Nelu Tătaru.


”Evaluarea fiecărui caz se va face în continuare prin anchete epidemiologice. Contextul evaluării fiecărei localități se referă la indicele cazurilor noi la mia de locuitori în 14 zile Rămân valabile evaluările DSP și INSP privind indicele de 1,5 la o mie e locuitori pentru deschiderea și închiderea restaurantelor”, a mai spus demnitarul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă