Noi reguli pentru elevi şi profesori din 13 septembrie. Raed Arafat, anunţ de ultimă oră

2 luni in urmă 22

Noi reguli pentru elevi şi profesori din 13 septembrie. Raed Arafat a declarat că soluţia agreată privind desfăşurarea cursurilor în şcoli cu prezenţă fizică este una normală, însă a subliniat că este foarte importantă respectarea măsurii privind portul măştii de protecţie.

Citeşte şi Măştile textile vor fi interzise în noul an şcolar. Florin Cîţu: Prioritatea zero este siguranţa copiilor

„La acest moment, soluţia de a deschide şcoala şi de a porni respectând anumite reguli de protecţie sanitară, şi poate cea mai importantă rămâne masca, cred că este un lucru normal, pentru că nu poţi să ţii şcoala închisă tot timpul. S-a dat prioritate şcolilor ca să se deschidă, dar, bineînţeles, cu anumite ajustări poate pe anumite situaţii, dacă o să apară incidenţa mare pe alte aspecte „, a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful DSU a mai precizat că fiecare caz de infectare va fi evaluat individual.

„Aici intră şi subiectul dacă se îmbolnăvesc unii copii într-o clasă, clasa respectivă ce se întâmplă cu ea? Dacă într-o şcoală sunt mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit în mai multe clase, care va fi scenariul ? Deci scenariul… asta nu este un scenariu indiferent de ce se întâmplă în şcoala respectivă, ci este un scenariu care zice că rămân fizic până la şase la mie, dar, bineînţeles, vor fi unele reguli, dar aici las colegii de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să le anunţe”, a spus Arafat.

Citeşte şi Ioana Mihăilă: „Ratele de infectare şi spitalizare în rândul copiilor sunt îngrijorătoare”

De asemenea, Raed Arafat a subliniat că respectarea regulii privind portul măştii în şcoli reprezintă un element foarte important.

„Din analizele pe care le-am văzut şi în alte ţări care (…) au şcolile deschise, rămâne poate cea mai eficientă măsură în această situaţie, masca. Şi de aici, dacă se poartă masca, dacă se respectă portul măştii, şansa de transmitere în şcoală este foarte mică şi există chiar cifre date pe care le-am citit recent, nu vreau să dau o cifră greşită, care arată diferenţa între dacă nu se poartă masca şi se poartă masca, care ar fi infectarea în cadrul şcolii şi unde infectarea s-ar reduce semnificativ dacă portul măştii se respectă şi la nivelul profesorilor şi la nivelul elevilor”, a declarat Raed Arafat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă