Noi recomandări de la OMS, pentru îngrijirea pacienţilor cu Covid. Medicii sunt sfătuiţi să îi aşeze pe bolnavi pe burtă

1 lună in urmă 186

OMS le recomandă medicilor să îi aşeze pe pacienţi pe burtă pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, spune purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris. „Celelalte lucruri din îndrumare care sunt noi sunt acelea că pacienţii cu COVID-19 care se află acasă ar trebui sa utilizeze pulsoximetria, prin care se măsoară nivelurile de oxigen, astfel încât să se poată afla dacă (starea de sănătate) se deteriorează într-o oarecare măsură acasă şi s-ar impune mai bine îngrijire spitalicească„, a adăugat aceasta, în cadrul unei informări de presă care a avut loc la Geneva, în care au fost expuse şi noi recomandări privind îngrijirea pacienţilor cu Covid.

Citeşte şi A doua doză de la Moderna poate fi administrată la şase săptămâni de prima. OMS a aprobat normele de utilizare a vaccinului

De asemenea, recomandăm utilizarea anticoagulanţilor în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea mai degrabă a unor doze mici deoarece dozele mai mari pot conduce la alte probleme„, a mai spus purtătoarea de cuvânt, citată de rappler.com.

Ea a adăugat că o echipă de experţi independenţi condusă de OMS, aflată în prezent în oraşul Wuhan din centrul Chinei, unde au fost depistate primele cazuri umane, în decembrie 2019, va ieşi din carantină în următoarele două zile pentru a-şi continua, alături de cercetătorii chinezi, activitatea asupra originilor virusului.

Citeşte şi Previziune sumbră a OMS: am putea ajunge la 100.000 de morți pe săptămână, din cauza Covid-19

Harris nu a dorit să comenteze pe marginea informaţiilor privind unele întârzieri în livrarea unor vaccinuri în Uniunea Europeană. Ea a declarat că nu deţine informaţii specifice în acest sens, precizând că prioritatea OMS a fost ca lucrătorii sanitari din toate ţările să fie vaccinaţi în primele 100 de zile ale anului.

AstraZeneca, care a dezvoltat vaccinul său împreună cu Universitatea Oxford, a informat vineri Comisia Europeană că nu va putea livra cantităţile de doze convenite iniţial până la sfârşitul lunii martie.

Sursa: Agerpres

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă