Noi proteste în Franța cu aproape 140.000 de participanți împotriva pașaportului sanitar

1 lună in urmă 32

Aproximativ 140.000 de francezi au ieșit, pentru a opta sâmbătă consecutiv, pe mai multe străzile din mai multe orașe ale Franța, pentru a protesta împotriva introducerii pașaportului sanitar prin care persoanele atestă că au fost vaccinate împotriva COVID pentru a putea intra în mai multe locuri, precum restaurante, relatează Afp, citată de Agerpres și Hotnews.

”Boicotăm acest permis sanitar (…) vom introduce o a treia doză de boicot. La final, acest permis sanitar va cădea”, a afirmat Florian Philippot, preşedintele mişcării Patrioţii (extremă dreapta).

În timp ce autorităţile au lansat miercuri campania de vaccinare cu a treia doză de vaccin pentru cei mai vârstnici şi vulnerabili, Florian Philippot a promis că se va merge ”până la greva generală dacă este necesar” împotriva acestui permis sanitar.

Unii protestatari i-au fluierat pe clienţii din baruri şi restaurante, numindu-i ”colaboratori” – o insultă adresată colaboratorilor francezi ai ocupantului german în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

”Întotdeauna nu permisului sanitar. Nu discriminării. Nu intimidării: libertate”, au scandat mii de oameni La Marsilia.

Health Pass Opponents Demonstration In NiceIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Potrivit Ministerului de Interne francez, au avut loc 215 manifestaţii, dintre care cinci la Paris, iar mobilizarea este în scădere de câteva săptămâni.

Weekendul trecut, au fost identificaţi aproape 160.000 de manifestanţi; în urmă cu două săptămâni aproximativ 175.000 şi aproape 215.000 în urmă cu trei săptămâni, a indicat ministerul.

În iulie, Parlamentul francez a adoptat, cu o largă majoritate, introducerea pașaportului sanitar care să ateste că o persoană a fost vaccinată și vaccinarea obligatorie a personalului medical.

Potrivit unui studiu de consultanţă Odoxa Backbone, publicat joi de cotidianul Le Figaro, 67% dintre francezi aprobă permisul sanitar, pe care preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus să-l extindă după 15 noiembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă