Noi proteste împotriva Superligii. Fanii lui Manchester United au pătruns în baza de pregătire a clubului

2 săptămâni in urmă 13

  • Liga 1: Poli Iași - FC Voluntari, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Academica Clinceni - FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

Fanii lui Manchester United au pătruns în baza de pregătire a clubului

Fanii lui Manchester United au pătruns astăzi în baza de pregătire a clubului de la Carrington și au afișat mai multe mesaje împotriva conducerii, care a susținut proiectul Superligii.

"Noi decidem când jucați" și "Glazer out" a stat scris pe două bannere afișate de cei aproximativ 20 de fani. Suporterii îi cer demisia lui Joel Glazer, propietarul clubului, care și-a prezentat anterior scuze pentru inițiativa sa.

Manchester United a anunțat că joi dimineață, în jurul orei locale 9:00, un grup de persoane a pătruns în cantonament, iar managerul Ole Gunnar Solskjaer și alți jucători au discutat cu aceștia. Manchester Evening News scrie că formația engleză a blocat ulterior ambele căi de acces în complex.

Din 12 membri fondatori ai Super Ligii, au mai rămas doi, după ce cele şase cluburi de top din campionatul de fotbal al Angliei şi-au anunţat retragerea din acest proiect, în cursul serii de marţi, iar miercuri au urmat Atletico Madrid, Inter Milano, AC Milan şi Juventus Torino.

Ultimele angajate în Super Ligă sunt două cluburi din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona.

Joel Glazer: "Ne scuzăm fără rezerve pentru problemele provocate"

Proprietarul clubului englez de fotbal Manchester United, Joel Glazer, şi-a cerut scuze "fără rezerve", miercuri, pentru participarea grupării de pe Old Trafford la proiectul unei Super Ligi europene disidente, pe care în final a abandonat-o marţi, după ce proprietarul lui Liverpool făcuse un lucru similar în aceeaşi zi.

"V-aţi exprimat foarte clar opoziţia faţă de Super Ligă şi noi v-am ascultat. Ne-am înşelat", a scris Glazer într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul clubului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Ne scuzăm fără rezerve pentru problemele pe care le-am provocat în ultimele două zile", a adăugat acesta.

Manchester United făcea parte, alături de alte cinci cluburi engleze, trei spaniole şi trei italiene, dintre cele 12 echipe care intenţionau să creeze o competiţie europeană concurentă a Ligii Campionilor, dar în care 15 din 20 de locuri ar fi fost rezervate în fiecare an fondatorilor.

"Căutând să punem bazele unei fundaţii mai solide pentru sportul nostru, noi am arătat lipsă de respect faţă de tradiţiile profunde ale fotbalului, iar din acest motiv suntem dezolaţi", a asigurat Glazer, care este şi proprietarul clubului de fotbal american Tampa Bay Buccaneers, campionul NFL.

"Vom continua să ne gândim că fotbalul european are nevoie de a deveni mai durabil la toate nivelurile sale pe termen lung. Totodată, acceptăm total faptul că Super Liga nu a fost cel mai bun mod de a face asta", a recunoscut Glazer.

Foarte nepopular din momentul preluării clubului alături de familia sa din cauza datoriilor grupării engleze, Joel Glazer este adesea criticat pentru rezultatele în scădere de când este proprietar în proporţie de sută la sută (2012).

Tot miercuri, John W. Henry, proprietarul lui Liverpool, a publicat un clip video în care îşi cerea scuze faţă de suporteri, dar şi în faţa antrenorului Juergen Klopp şi a preşedintelui Bill Hogan, pentru că nu i-a consultat.

Etichete: premier league , manchester united , superliga , joel glazer
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă