Noi proteste împotriva restricțiilor. În București, un bărbat a fost ridicat de jandarmi pentru că nu purta mască și a refuzat să se legitimeze

2 luni in urmă 5

Noi proteste se desfășoară la această oră în Capitală și mai multe orașe din țară, împotriva restricțiilor impuse de autorități din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID. Peste 100 de persoane sunt în Piața Universității din București, iar unul dintre cei care au îndemnat oamenii să iasă în stradă este George Simion, liderul partidului AUR, care şi-a convocat susţinătorii pe Facebook.

Au început proteste în București, Brașov, Constanța, Alba Iulia și Cluj-Napoca.

În București, un incident a marcat începutul manifestației împotriva restricțiilor anunțată în Piața Universității: un bărbat a fost ridicat de jandarmi şi băgat în dubă, pentru a fi dus la secţia de poliţie, după cum se poate vedea în imaginile surprinse de Antena 3.

Jandarmeria a explicat într-un comunicat de ce a fost ridicat protestatarul.

„Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele”, se arată în comunicatul instituției.

Bărbaatul a fost dus la o secție de poliție pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Aproximativ 150 de oameni manifestau la ora 18:00 în centrul Bucureștiului împotriva restricțiilor anti-COVID, scandând „Libertate!”, potrivit Digi24.

Proteste și în alte orașe din țară

Un protest organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se desfășoară luni după-amiaza la Alba Iulia, în fața sediului Prefecturii, potrivit Alba24.

Mai multe persoane protestează și în fața Prefecturii Cluj.

De asemenea, oamenii au ieșit în stradă și la Brașov.

În jurul orei 17.00 câteva zeci de persoane s-au strâns și în fața Primăriei din Constanța pentru a protesta împotriva restricțiilor. Oamenii strigă în cor: „Libertate!”.

Noile manifestații vin în continuarea celor desfășurate în noaptea de duminică spre luni, când sute de oameni au protestat în București și în mai multe orașe din țară față de noile restricții impuse pentru a stopa răspândirea noului coronavirus – magazine închise la ora 18.00 și interzicerea circulației după ora 20.00 – în weekend, unde de rata de infectare trece de 4 la mie, și în tot timpul săptămânii, unde rata trece de 7,5.

Protestele s-au terminat în jurul orei 4.00 dimineața și s-a lăsat cu amenzi de 99.000 de lei. În total, Jandarmeria Română anunţă că au fost date peste 200 de sancţiuni în urma protestelor organizate în 24 de localităţi împotriva noilor restricţii anti-COVID.

George Simion, liderul AUR, anunțase pentru luni noi proteste în București.

„La Universitate(București) și în fața prefecturilor de la 17:00. Acum sunt în ședința Biroului Permanent al Camerei și, împotriva regulamentului, ni s-a luat dreptul la cuvânt (inițiativă USR). Nu avem altă soluție: alături de români, în stradă!”, a scris George Simion pe Facebook.

Un mesaj similar a fost postat de Simion și duminică.

„Mâine la ora 17.00 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case. E timpul să ieşim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricţii sunt de-a dreptul aberante”, a transmis liderul AUR într-un live pe reţelele de socializare.

Membrii partidului au creat inclusiv un eveniment pe Facebook cu aceasta ocazie. Până la ora 16.00, circa 110 oameni spuseseră că vor participa, iar peste 250 erau interesați.

Proteste au fost anunțate în București și la ora 20.00.

Noi proteste împotriva restricțiilor. În București, un bărbat a fost ridicat de jandarmi pentru că nu purta mască și a refuzat să se legitimeze
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă