Noi proteste, astăzi, în România - Profesorii și cadrele didactice ie în stradă

2 săptămâni in urmă 34

Proteste Sanitas în fața Guvernului pentru majorarea salariilor Proteste Sanitas în fața Guvernului pentru majorarea salariilor

Sunt anunțate noi proteste de amploare. Cadrele medicale ies astăzi în stradă, nemulțumite de majorările promise de Guvern. Și polițiștii vor bani mai mulți. În tot acest timp, profesorii amenință cu greva generală. 

MARŢI, 28 DECEMBRIE 2021, 07:29

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

Profesorii ar putea intra în grevă la începutul lunii ianuarie, vorbim despre o vacanța a elevilor care s-ar putea prelungi. Sindicatele spun că 67% dintre cadrele didactice sunt de acord cu această grevă generală și vor să facă acest lucru chiar cu riscul de a nu fi plătite în perioada protestului. O soluție pentru majorările cerute de profesorilor a fost găsită de ministrul Finanțelor însă soluția nu e pe placul cadrelor didactice. Ministrul a propus ca mărirea să se facă din bugetul ministerului Educației.

De cealaltă parte sunt proteste și în domeniul medical, aceștia vor protesta marți, 28 decembrie și își vor cere drepturile salariale în fața Parlamentului și Guvernului. Cea mai mare majorare primită de un cadru medical de la 1 ianuarie primită de un cadru medical este de 200 de lei. Cadrele medicale doresc însă o mărire mai consistentă. Nemulțumiri sunt și în rândul polițiștilor.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă