Noi precizări legate de femeia de 73 de ani din Bacău care a murit în ziua în care s-a vaccinat

1 lună in urmă 26

Femeia nu a avut efecte adverse în cele 15 minute după vaccin, iar tensiunea și pulsul, măsurate la triaj, au fost normale, spun autoritățile într-un comunicat, precizând totodată că au fost respectate toate procedurile în centrul de vaccinare. Femeia avea probleme cardiace, neurologice și diabet zaharat. „Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea”, a transmis DSP Bacău, într-un comunicat de presă.

Femeia de 73 de ani din Bacău a murit vineri seară, după ce se vaccinase anti-COVID în aceeași zi.

Ea s-a prezentat la vaccinare conform programării de pe platformă, iar la triaj, tensiunea, pulsul și frecvența cardiacă au fost normale, precizează DSP. În cele 15 minute post-vaccinare, cât a fost supravegheată de medicul coordonator al centrului, bătrâna nu a avut efecte adverse, așa că a fost lăsată să plece acasă.

De asemenea, mai spune DSP, dozele de vaccin au fost ținute la temperatura potrivită, iar medicii au respectat toate procedurile.

La nivelul centrului de vaccinare au fost respectate procedurile de lucru și protocoalele specifice. Nu au fost înregistrate deficiențe în ceea ce privește asigurarea calității, siguranței și trasabilității vaccinurilor în toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lanțului de frig specific.

DSP Bacău:

Femeia era în evidența medicului de familie cu probleme cardiace, neurologice și diabet zaharat.

La câteva ore de la vaccinare, ea a ajuns la UPU, la Spitalul Județean, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Autoritățile spun că decesul femeii nu are legătură cu vaccinul, fiind doar o coincidență.

„Ținând cont de antecedentele patologice, evoluția pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice și paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susține decesul ca fiind o reacție adversă postvaccinală indezirabilă.Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”, punctează DSP Bacău.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă