Noi precizări despre funcționarea școlilor în scenariul roșu. Câți elevi din clasele terminale pot participa fizic la cursuri

2 luni in urmă 8

Ministerul Educației a transmis duminică noi informații către toate inspectoratele școlare și către toate școlile din țară, menite să clarifice modul de funcționare al școlilor în scenariul roșu. Potrivit acestora, activitățile didactice se vor realiza cu prezența fizică a maximum 15 elevi pe clasă pentru clasele a VIII-a și maximum 17 elevi pe clasă în cazul claselor a XII-a și a XIII-a.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a clarificat la Digi24 prevederile referitoare la funcționarea claselor terminale în școlile din scenariul roșu, dar și posibilitatea prezenței fizice în toate clasele, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei.

Astfel, unitățile de învățământ au obligația asigurării accesului la educație pentru toți preșcolarii sau elevii în unitățile de învățământ preuniversitar cu respectarea tuturor normelor de protecție, conform scenariilor aplicabile fiecărei școli.

Potrivit noilor precizări, nu se impun restricții pentru învățământul preșcolar și învățământul primar organizat în școli care funcționează în scenariul roșu. Înjumătățirea numărului elevilor are loc doar pentru clasele terminale, adică a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

În cazul claselor a VIII-a, pot merge simultan la școală fizic maximum 15 elevi, în timp ce pentru clasele terminale din învățământul liceal, limita este de 17 elevi.

Editor : I.C

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă