Noi mărturii de la spitalul din Sibiu. Asistentă: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Se miza mai mult pe cei fără aparținători”

1 lună in urmă 2


„Mergeau seringile automate. Eu n-am văzut să-și revină nimeni, sincer. Lăsam pacientul bine și a doua zi, credeți-mă, nu-l mai găseam”, a povestit, luni, o asistentă care a lucrat pe secția ATI COVID a Spitalului Județean Sibiu, potrivit Digi24.ro. Afirmațiile femeii vin la o zi după ce un alt cadru medical a făcut dezvăluiri șocante în ziarul local Turnul Sfatului despre tratamentul la care erau supuși pacienții cu coronavirus în unitatea medicală.


„Am văzut acolo cum se omoară oameni prin sedare", a spus asistenta.


„Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate. La toți pacienții care au fost legați și strânși, foarte strânși, n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare”, a adăugat ea, informează Digi24.


Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, pe oamenii ai căror copii erau plecați în străinătate și pe oamenii ai căror aparținători nu veneau la ușa modularului. Aia însemna că oamenii aceia nu au pe nimeni și atunci poți să faci ce vrei cu ei.

Asistenta medicală, sub protecția anonimatului:

Luni, un asistent medical care a lucrat în secția de Terapie Intensivă COVID a Spitalului Județean Sibiu a declarat că „nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu”. El a mai spus că bolnavii „nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”.Acuzațiile asistentului au fost însoțite și de fotografii.


Spitalul Județean Sibiu a respins acuzațiile, iar șeful ATI a explicat că legarea de pat a pacienților „se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate”.


Ministerul Sănătății a anunțat însă că a solicitat „demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat”.


Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu parte din articolul din publicaţia din Sibiu, este absolut şocant.

Vlad Voiculescu:

De asemenea, după dezvăluirile asistentului, procurorii au anunțat că deschid dosar penal pentru omor la ATI Sibiu, urmând ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă