Noi mărturii. Asistentă la Spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Se miza mai mult pe cei fără aparținători”

1 lună in urmă 1

Apar noi detalii despre felul în care erau tratați pacienții din secția ATI COVID a Spitalului Județean Sibiu, potrivit Digi24. O fostă asistentă care a lucrat în această secție a explicat, tot sub protecția anonimatului, că „se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, pe oamenii ai căror copii erau plecați în străinătate”.

„Am văzut acolo cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. Eu n-am văzut să-și revină nimeni, sincer. Lăsam pacientul bine și a doua zi, credeți-mă, nu-l mai găseam”, a povestit cadrul medical.

„Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate… La toți pacienții care au fost legați și strânși, foarte strânși, n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare”, a adăugat fosta asistentă, conform Digi24.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, pe oamenii ai căror copii erau plecați în străinătate și pe oamenii ai căror aparținători nu veneau la ușa modularului. Aia însemna că oamenii aceia nu au pe nimeni și atunci poți să faci ce vrei cu ei

Cadru medical, sub protecția anonimatului:

Aceste noi declarații vin după ce un alt fost angajat al spitalului a vorbit pentru publicația sibiană Turnul Sfatului, iar acuzațiile au fost însoțite și de fotografii. Sub protecţia anonimatului, asistentul medical a spus că pacienţii erau legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu era nevoie.

Spitalul Județean Sibiu a respins acuzațiile, iar șeful ATI a explicat că legarea de pat a pacienților „se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă