Noi lucrări pentru fluidizarea traficului pe Centura Capitalei - 4 benzi de circulație între DN5 și A2. Ce mai prevede proiectul

2 luni in urmă 18

Cătălin Drulă Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost lansată licitația pentru un studiu de fezabilitate privind creşterea siguranţei rutiere şi fluidizării traficului pe Centura Capitalei. Între DN5 și A2, DNCB se va lărgi la patru benzi. 

VINERI, 13 AUGUST 2021, 15:34

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

"Sporim siguranţa şi fluidizăm traficul pe centura Bucureştiului. DNCB se lărgeşte la 4 benzi între DN5 şi A2. Compania de drumuri a lansat astăzi licitaţia pentru un studiu de fezabilitate în vederea creşterii siguranţei rutiere şi fluidizării traficului pe şoseaua de centură a Bucureştiului. Foarte important - pe semi-inelul sudic, între DN5 şi A2 (rămas restant pentru modernizare), şoseaua va fi lărgită de la 2 la 4 benzi, iar acest proiect este inclus şi el în licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate", a scris Drulă pe Facebook. 

Proiectul prevede amenajarea intersecțiilor de pe DNCB de la Ştefăneşti, Tunari, Splaiul Unirii, DC13 (Strada Leordeni).

Ministrul a precizat că se vor construi drumuri colectoare (paralele cu drumul național de centură, care se conectează cu acesta respectând standardele de siguranță. Practic, se evită accesul pe DNCB direct din interiorul proprietăților de pe traseu); vor exista pasaje sau pasarele pietonale, fie subterane, fie supraterane; vor fi amenajate trotuare, parcări și stații de autobuz și vor fi montate panouri fonoabsorbante.

”Studiul de fezabilitate va analiza și felul în care drumul național de centură a Capitalei poate fi interconectat cu proiectele adiacente, gestionate de autoritățile locale sau centrale (spre exemplu, parcări park & ride sau platforme multimodale), astfel încât să existe o viziune integrată a transportului în zona București-Ilfov”, a mai precizat Drulă. 

Proiectarea ambelor sectoare este estimată la aproximativ 10 milioane de lei, iar perioada maximă de finalizare a studiilor este de 10 luni. Banii provind din fonduri europene. Ofertele se pot depune până la final de septembrie.

”Bucureștenii au nevoie de drumuri pe care să se circule decent și în siguranță. Pentru asta lucrăm, asta livrăm”, a punctat ministrul Transporturilor. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă