Noi interdicții în Afganistan: "Talibanii vin în continuare și ne ordonă să nu mai tundem bărbile"

1 lună in urmă 13

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 08:45

184 citiri

 "Talibanii vin în continuare și ne ordonă să nu mai tundem bărbile"

Talibanii au interzis frizerilor din provincia Helmand din Afganistan să mai bărbierească sau să tundă barba, spunând că încalcă interpretarea lor a legii islamice.

Oricine încalcă regula va fi pedepsit, spun poliția religioasă talibană.

Unii frizeri din capitala Kabul au spus că au primit și ordine similare.

Instrucțiunile sugerează o revenire la hotărârile stricte din trecut al grupului aflat la putere, în ciuda promisiunilor privind o formă mai ușoară de guvernare.

De la preluarea puterii luna trecută, talibanii au aplicat pedepse dure împotriva oponenților. Sâmbătă, luptătorii grupului au împușcat mortal patru presupuși răpitori și trupurile lor au fost spânzurați pe străzile din provincia Herat.

Într-un aviz publicat în saloanele din sudul provinciei Helmand, ofițerii talibani au avertizat că frizerii trebuie să respecte legea Sharia pentru tunsori și barbă.

„Nimeni nu are dreptul să se plângă”, se citea în aviz, care a fost văzut de BBC.

"Luptătorii vin în continuare și ne ordonă să nu mai tundem bărbile", a spus un frizer din Kabul. „Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire să ne prindă”.

Un alt frizer, care conduce unul dintre cele mai mari saloane ale orașului, a spus că a primit un telefon de la cineva care pretindea că este oficial al guvernului. L-au instruit să „nu mai urmeze stilurile americane” și să nu radă sau să tundă barba cuiva.

În timpul primei îocupații a talibanilor din 1996 până în 2001, islamiștii duri au interzis frizurile flamboaiante și au insistat ca bărbații să poarte barbă.

Dar, de atunci, aspectul bărbierit a devenit popular și mulți bărbați afgani au mers la saloane pentru tăieturi la modă, relatează BBC

Citeste si:

 Nu va exista un acord privind aeroportul din Kabul fără un guvern afgan incluziv. "Atât timp cât va continua asta, nu ne vom duce în Afganistan"

Turcia aşteaptă de la talibani un guvern "incluziv" înainte de a încheia cu ei un acord operaţional privind aeroportul din Kabul, a atras atenţia duminică, 26 septembrie, preşedintele Recep...

Despăgubiri de 271.000 de dolari primite de o femeie care a reclamat coafeza că a tuns-o prea scurt

O femeie din India s-a dus la salon să se tundă, dar a avut o surpriză la final, când s-a uitat în oglindă. Coafeza a tuns-o prea scurt, astfel că a reclamat salonul pentru eroare....

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă