Noi imagini uimitoare trimise de Perseverance

1 lună in urmă 2

Roverul Perseverance si-a scos rotile senilate si a facut prima sa "excursie" pe suprafata planetei Marte. Noi imagini au ajuns vineri pe Pamant si arata detalii ale Planetei Rosii, la doua saptamani dupa ce robotul de o tona a ajuns pe o alta planeta a sistemului nostru solar, o premiera in istoria umanitatii.

Pana acum, roverul a trimis de doua ori imagini de pe Marte, de la asolizare, dar si un fisier audio, in care se aud sunetele celei de-a patra planete de la Soare.

Imaginile care au ajuns vineri pe Pamant arata ca excursia roverului a fost scurta, iar roverul a facut o intoarcere. Sunt vizibile urmele senilelor lasate de rover in praful planetei, dar si unul dintre bratele sale robotice.

Roverul Perseverance, construit de NASA, a calatorit mai bine de jumatate de an pana sa ajunga pe Marte. Este cel mai complex laborator stiintific trimis pana acum pe Planeta Rosie si are printre misiuni inclusiv "producerea" de oxigen, insa prioritatea este explorarea craterului Jezero, din apropierea zonei ecuatoriale a planetei, in cautarea unor dovezi ale unei vieti care a existat eventual candva. Misiunea presupune parcurgerea a 15 kilometri in urmatorul an martian (insemnand circa doi ani pe Pamant), insa inainte ca Perseverance sa-si inceapa aceasta misiune de explorare, va trimite in recunoastere un mic elicopter pe care il are la bord.

In urmatoarele saptamani, roverul se va misca din locul unde se afla in prezent pentru a cauta terenul propice pentru ca elicopterul Ingenuity sa poata atinge solul in siguranta. In prezent, Ingenuity este in "hangarul" de sub rover.

CITESTE SI:

Un student s-a aruncat de pe caminul din Bucuresti in care locuia. Negociatorii au incercat trei ore sa-l convinga sa coboareSurse: Un prim raspuns la marea dilema din cazul crimelor de la Onesti. Cum a reusit atacatorul sa ii lege de unul singur pe ostaticiTanarul politist care "a stat de 6" pentru talhari. Sub paza agentului proaspat iesit din scoala, infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euroCand ar putea incepe urmatorul an scolar. Anuntul facut de ministrul EducatieiBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"

Citeste mai multe despre marte stiinta soare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă