Noi imagini NASA uluitoare ale unei stele gigantice moarte VIDEO

4 săptămâni in urmă 39

Sonda spatiala Hubble a NASA a surprins noi instantanee uimitoare ale Nebuloasei Veil, o uriasa stea moarta, aflata la o departare de 2.100 de ani-lumina de Pamant. Culorile extraterestre provenite de la filamentele de gaz iti taie respiratia, nevenindu-ti sa crezi ca aceste minunatii exista in realitate.

Initial telescopul cosmic a inregistrat acesta regiune a spatiului inca din anul 2015, insa detaliile si claritatea de acum, sunt impresionante pentru toti pasionatii de astronomie, potrivit Daily Mail.

Imaginile prezinta ramasitele unei stele care a explodat in urma cu mai mult de 10.000 de ani, acestea fiind captate cu ajutorul unei noi tehnologii de procesare. Astfel, hidrogenul si azotul ionizate pot fi vazute intr-o culoare rosie, ireala, in timp ce oxigenul este suprins in albastru.

Nebuloasa Veil este intr-o continua expansiune, ea deplasandu-se cu aproximativ 1.500.000 de kilometri pe ora, iar NASA a comunicat ca studiul compozitiei sale ne va ajuta sa intelegem structura si modul cum reactioneaza cu unda de soc a supernovei.

Resturile stelei, care sunt de 20 de ori mai mari decat marimea Soarele, sunt vizibile intr-o zona din Cygnus Loop. Practic, Nebuloasa este alcatuita dintr-un nor de gaz ionizat si de praf.

Nebuloasa Veil a fost observata pentru prima data de pe Pamant, in anul 1784, de catre astronomul britanic William Herschel.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă