Noi detalii despre uciderea celor doi muncitori din Onești. Comisarul-șef Cristian Gheorghe: Victimele au fost ucise în două minute / Ușa apartamentul a fost spartă „într-un minut și ceva” / Echipa de intervenție se afla la etajul II, a intrat prin spatele blocului, fără să fie văzută / Agresorul avea un profil de hoț

2 luni in urmă 3

Comisarul-șef Cristian Gheorghe, adjunctul Direcției de Investigații Criminale, care face parte din echipa de verificare trimisă de Poliția Română la Onești, a declarat marți seara că cei doi muncitori înjunghiați mortal de fostul proprietar al apartamentului în care lucrau aveau mâinile legate la spate și nu se puteau apăra, că negocierea cu agresorul a decurs bine până la momentul unei „busculade”, echipa de intervenție care se afla la etajul doi a spart ușa „într-un minut și ceva”, dar cei doi fuseseră deja înjunghiați și nu au mai putut fi salvați.

„Ușa metalică, la momentul pătrunderii, era blocată cu o scară, a cedat la un minut și ceva”, a declarat Cristian Gheorghe la Digi 24, precizînd că echipa de intervenție s-a folosit de un berbec.

Potrivit comisarului-șef, negociatorul a avut „tot timpul” contact cu agresorul, iar în momentul în care a văzut că s-a creat „o busculadă” a dat semnalul să se intervină, explicând că acesta a fost momentul în care una dintre victime l-a atacat pe agresor, iar acesta a înjunghiat-o.

Cristian Gheorghe susține că au fost prezente două echipe de intervenție: una care se afla la etajul II, sub apartamentul în care erau agresorul și cei doi muncitori, care a intrat în bloc pe ușa din spate și nu a fost văzută de nimeni, și o alta echipă, „de backup”, care se afla „după colțul blocului”, pe au văzut-o și martorii din stradă.

Întrebat dacă a existat posibilitatea ca cei doi muncitori să fi putut fi salvați, comisarul șef a spus că a existat „o punte” între agresor și negociatori.

„(..) Momentul în care îl adusesem în ipostaza de a avea un dialog cu noi, de a lua contact, de a primi documentele pe care le ceruse”, a spus comisarul-șef.

El susține că Poliția făcuse rost de decizia judecătorească și urma să i-o dea agresorului, dar a intervenit incidentul dintre un muncitor și agresor. Comisarul-șef a mai spus că agresorului i se făcuse un profil psihologic, din discuții cu cunsocuții acestuia, și că avea „un profil de hoț”.

Un hoț, de exemplu, nu este întotdeauna violent”, a spus acesta.

Despre soția agresorului, care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, Cristian Gheorghe a spus că se afla la etajul IV și că a discutat cu polițiștii.

„Soția a avut un dialog cu noi, numai că punctul ei de vedere a fost că ceea ce face soțul ei e bine și că îl susține în toate demersurile sale”, a spus comisarul-șef.

Polițistul a mai spus că echipa de intervenție a vorbit și cu unul dintre muncitori, care a spus că sunt legați și, dacă cineva se va apropia de ușă sau de bloc, se va trece la executarea lor.

„Bărbații au fost imobilizați cu mâinile la spate, nu au avut posibilitatea să se apere, nu au avut posibilitatea să pună mâna în față sau să îl blocheze într-un fel sau altul pe agresor”, a dat detalii Cristian Gheorghe.

Cei doi muncitori au fost omorâți „cam în două minute”, a mai spus comisarul-șef.

Întrebat dacă vecinii care i-au chemat pe cei doi foști proprietari la apartament au mai fost implicați în ceva, comisarul-șef a evitat un răspuns direct.

„Se desfășoară activități de investigare (…) Nu aș vrea să vorbesc despre anchete penale care sunt în curs”, a spus Cristian Gheorghe.

Doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament din Onești, județul Bacău, au fost omorâți luni de fostul locatar, supărat că fusese evacuat de acolo prin decizie judecătorească. Bărbatul de 60 de ani a sunat la Poliție să anunțe că i-a sechestrat pe cei doi și că îi va ucide dacă nu se revine asupra sentinței de evacuare.

Primul echipaj de poliție a ajuns la blocul din Onești unde erau ținuți sechestrați cei doi muncitori în cinci minute de la primul apel la numărul de urgență 112, dar negociatorul a întârziat mai bine de două ore pentru că era în ziua liberă și nu avea cine să îl înlocuiască deoarece singurul său coleg se afla în concediu medical, a anunțat marți dimineață adjunctul Direcției de Investigații Criminale din IGPR.

”Primul apel care a sosit la 112 a fost efectuat la 11:47 de către un bărbat care amenința că o să folosească un cuțit. Apelul a fost transferat de STS la Poliție, dar s-a întrerupt. Operatoarea de la poliție a transferat apelul la colegii din teren. În urma informațiilor primite, primul echipaj a ajuns la fața locului la ora 11:52, la 5 minute după sesizare”, a explicat Gheorghe Cristian, adjunctul Direcției de investigații Criminale.

Potrivit acestuia, la ora 11:55 s-a dispus constituirea unei grupe operative formate din 17 polițiști, inclusiv negociatorul, iar la fața locului s-a dus adjunctul șefului de poliție Onești, care îl cunoștea pe agresor și a inițiat primul dialog cu acesta.

Abia la ora 13:53 au ajuns la fața locului polițiștii de la Acțiuni Speciale împreună cu negociatorul.

„Negociatorul a fost chemat de urgență la serviciu, el fiind liber. Celălalt negociator se afla în concediu medical”, a mai precizat Gheorghe Cristian.

Presupusul ucigaș avea un cazier bogat, potrivit surselor G4Media.ro. În 1987, el fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat, în 1991 – la un an și 6 luni pentru furt calificat, în 2003 – la 6 luni închisoare pentru vătămare corporală gravă, iar în 2010 a fost condamnat în Italia la 28 zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului sau a stupefiantelor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar in rem pentru infracţiunea de omor calificat, potrivit unui comunicat oficial.

Sursa foto: Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă