Noi detalii despre Super Ligă ies la iveală! Juventus ar fi încasat de două ori mai mult față de Inter Milano sau AC Milan

1 săptămână in urmă 21

  • Liga 1: CFR Cluj - Universitatea Craiova, sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 2: Rapid - Mioveni, sâmbătă, ora 15:00, Digi Sport 1

Potrivit informațiilor furnizate de Der Spiegal, în Super Ligă, Juventus ar fi încasat de două ori mai mult decât AC Milan sau Inter Milano.

Diferențe uriașe între cluburile din Super Ligă. Ce sume de bani ar fi primit fiecare echipă

Se pare că există discrepanțe majore între veniturile cluburilor care ar fi aderat la Super Ligă, deși s-a vehiculat că fiecare club fondator ar fi primit până la 350 de milioane de euro.

Clubul Juventus ar fi primit între 225 și 300 de milioane de euro, în timp ce Real Madrid sau Barcelona ar fi încasat 350 de milioane de euro.

Diferențele majore apar la cluburile care nu s-ar fi aflat în cercul privilegiat. Cluburi precum AC Milan, Inter Milano sau Borussia Dortmund ar fi primit doar 100 de milioane de euro.

Discrepanțele financiare ar fi continuat și după încheierea competiției. Meritele sportive ar fi contat doar 20% pentru remunerație. În schimb, renumele clubului ar fi garantat o sumă uriașă.

Potrivit Gazzetta dello Sport, acest lucru înseamnă că un club ar fi putut câștiga între 55 de milioane de euro și 270 de milioane de euro.

Andrea Agnelli a anunţat sfârşitul Super Ligii

Cele 6 cluburi din Anglia care se înscriseseră în proiect (Man. United, Man. City, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham) s-au retras, rând pe rând, marţi şi miercuri. Ele au fost urmate de Inter Milano şi de Atletico Madrid.

"Să fim sinceri, nu, evident că nu este cazul”, a spus Agnelli, când a fost întrebat dacă Super Liga mai poate avea loc"Rămân convins de frumuseţea acelui proiect, de valoarea pe care ar fi dezvoltat-o pentru piramidă, de crearea celei mai bune competiţii din lume, dar evident că nu. Nu cred că acest proiect mai este acum în vigoare şi merge mai departe", a adăugat el.

Într-un interviu publicat miercuri de la Repubblica, dar acordat înainte de retragerea cluburilor engleze, preşedintele lui Juventus continua să susţină acest proiect. "Între cluburile noastre, există un pact de sânge, vom avansa. Proiectul are sută la sută şanse de succes", afirma cel care s-a declarat unul din principalii susţinători ai proiectului preşedintelui de la Real Madrid, Florentino Perez.

Etichete: ac milan , juventus , inter milano , super liga
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă