Noi detalii despre ruptura dintre Mirel Rădoi și FRF: „Răzvan Burleanu trebuie să discute cu el! A dat impresia că abia așteaptă să scape de calvarul acesta”

1 săptămână in urmă 13

Gabi Balint, fostul mare fotbalist al Stelei și al echipei naționale a României, a vorbit despre anunțul făcut de către Mirel Rădoi după victoria cu Armenia și anume cel despre plecarea de la echipa națională.

Mirel Rădoi a anunțat că va înceta colaborarea cu Federația Română de Fotbal, după ultimele două meciuri din cadrul Grupei J, cu Islanda, pe teren propriu, pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, și cu Liechtenstein, în deplasare, pe 14 noiembrie, de la ora 19:00.

Dacă tricolorii câștigă aceste două partide, ar mai avea de disputat două meciuri de baraj pentru calificarea la turneul final, însă selecționerul Mirel Rădoi nu ar mai fi pe banca echipei naționale dacă nu revine asupra deciziei.

Gabi Balint, despre ruptura dintre Mirel Rădoi și FRF, după anunțul plecării de la echipa națională

Gabi Balint a analizat discursul lui Mirel Rădoi și este de părere că există anumite neînțelegeri între selecționer și conducerea Federației Române de Fotbal.

„Referitor la meciul de ieri, am dominat pe toate planurile. Am avut și mai multe șuturi pe poartă și posesie. E bine că am gestionat mai bine în repriza a doua, din punct de vedere tactic și defensiv. Rădoi a gestionat bine ambele meciuri. Ne-a arătat că știe să facă schimbări, să facă echipa, să mobilizeze. Ne-a arătat că poate să se schimbe, când dorește el. E o comedie acră, când vezi ce se întâmplă îți dai seama că totul între el și FRF e terminat, e rupt.

Din momentul ce el anunță Federația prin intermediul presei să își caute antrenor din noiembrie, e clar că lucrurile nu sunt bine. Puteau să se așeze la masă, să discute înainte. Cum poți să faci contract în timpul calificărilor? Ele continuă cu meciurile de baraj, în cazul în care termini pe locul doi. Nu ai cum. Contractul trebuie să includă și o eventuală calificare la baraj sau Campionatul Mondial. Nu înțeleg. Am fost antrenor secund la națională. Așa a fost și cu Iordănescu.

Cum să se facă un contract până în noiembrie? Rădoi a vrut să plătească niște polițe și Federației, dar și presei, însă nouă nu ne demonstrează nimic, decât că nu știe ce face. El ne-a arătat că e pe o linie bună cu echipa, că sunt perspective, speranțe pentru viitor, gata, ni le taie. «Din noiembrie, căutați antrenor, v-am arătat că pot, atât meritați».

Burleanu trebuie să aibă o discuție cu Rădoi. Noi nu am vorbit și tu faci anunțul ăsta prin intermediul presei. De ce nu ne anunți pe noi? De ce se întâmplă lucrul ăsta? Dacă a spus Federației că el oricum pleacă și ei nu i-au cerut să nu facă public lucrul ăsta sa se poată organiza să vadă ce măsuri trebuie luate, înseamnă ca e iar vina Federației pentru că a permis selecționerului să spună lucrul ăsta. Se vede că între FRF și Mirel Rădoi este o ruptură, categoric.

Altfel nu se ajungea la declarațiile pe care le-a făcut după meci. El mi-a dat impresia că abia așteaptă, că mai e o lună și scapă de calvarul acesta și poate merge să antreneze o echipă de club așa cum își dorește”, a spus Gabi Balint, potrivit Digi Sport.

The post Noi detalii despre ruptura dintre Mirel Rădoi și FRF: „Răzvan Burleanu trebuie să discute cu el! A dat impresia că abia așteaptă să scape de calvarul acesta” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă