Noi detalii despre miliardarul român mort la Milano. Cutia neagră a avionului nu a înregistrat nimic

2 săptămâni in urmă 16

Noi detalii despre miliardarul român mort la Milano. Cutia neagră a avionului nu a înregistrat nimic în timp ce aparatul se prăbușea, iar anchetatorii trebuie să refacă șirul evenimentelor. Se vor baza însă, pe detalii cum ar fi condițiile meteo din ziua respectivă, experiența de zbor a pilotului și analiza motorului.

Citeşte şi: Noi imagini şocante cu prăbuşirea avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu

Cutia neagră a avionului Pilatus PC-12 nu ar fi funcționat din luna aprilie, notează presa din Italia. Aparatul „Lightweight Data Recorder” trebuia să capteze convorbirile din cabină și parametrii de zbor de dinainte de accident. Însă, potrivit analizelor făcute în laboratoarele Agenției Naționale pentru Securitatea Zborurilor din Italia, cutia nu conține nici o informație din ziua tragediei.

Se poate întâmplă că datele să fie invalidate pentru că fie sunt foarte vechi, fie au existat niste defecțiuni în funcționarea echipamentelor, fie nu au fost șterse datele anterioare și s-au suprapus peste ele și este greu să separe.

De ce după ce a fost la întreținere nu a mai funcționat echipamentul, asta înseamnă că cei de la întreținere ori au greșit cu ceva ori nu au făcut întreținerea calumea.

Cutia săracă ar fi spus ea tot, dar s-a întâmplat ceva de nu a mai achiziționat informație și dacă nu a achiziționat informație ne-a spus ceea ce știa ea și ce știa ea este exact informația aia veche”, a declarat Andrei Dan, fostul director al Direcției de Aviație Civilă, potrivit Stirileprotv.ro.

Ca să tragă o concluzie, anchetatorii vor analiza din nou filmările cu prăbușirea avionului, dar și dialogul dintre pilot și turnul de control. Părți din aeronavă și o bucată de motor rămasă vor fi și ele verificate amănunțit alături de expertizele medico legale ale rămășițelor umane și condițiile meteo din ziua respectivă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă