Noi detalii despre femeia care a făcut șoc anafilactic. CE spun medicii

1 lună in urmă 1

Vaccin AstraZenecaVaccin AstraZeneca

Medicii din Olt îi recomandă femeii care a făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin să nu facă și rapelul. Din cauza reacției rare pe care a avut-o, medicii consideră că sănătatea acesteia ar putea fi pusă în pericol dacă face și a doua doză. Între timp, femeia a fost externată din spital, relatează Realitatea PLUS. 

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 08:35

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Cu doar o zi în urmă, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, confirma apariția primului caz de șoc anafilactic înregistrat în România, după vaccinare. 

Medicul militar a precizat că este vorba despre o reacție extrem de rară, care este, de altfel, semnalată și în prospectul vaccinului.

"A fost înregistrat un caz de șoc anafilactic la o femeie de 46 de ani care a fost vaccinată cu vaccinul produs de Astra Zeneca. S-a intervenit rapid și în circa 7 minute femeia era cu stare generală mult ameliorată. Ea a fost transportată la spital și urmează să fie externată. Femeia nu se știa cu istoric de reacții alergice. Reacția de șoc anafilactic este una extrem de rară", a declarat Gheorghiță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă