Noi coduri portocalii și galbene de vijelii și ploi torențiale, până sâmbătă dimineță. Zonele afectate

2 luni in urmă 52

Meteorologii au emis vineri dimineața mai multe avertizări cod portocaliu și cod galben de vijelii și ploi torențiale, avertizările fiind valabile vineri și sâmbătă dimineață.

Cod portocaliu și cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru vineri

În total, 10 de județe se află vineri, de la ora 10, până vineri, la ora 19.00, sub avertizare cod portocaliu de vijelii și ploi torețiale. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Noi coduri portocalii și galbene de vijelii și ploi torențiale, până sâmbătă dimineță. Zonele afectate

Este vorba despre Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Buzău și zone din Prahova.

În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

De asemenea, sub avertizare cod galben de vijelii și ploi torențiale se află de vineri, de la ora 10.00, până vineri, la ora 19.00, zece județe.

Este vorba despre Iași, Bacău, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și zone din Prahova, Brașov, Argeș și Covasna.

În intervalul menționat, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Cod portocaliu și cod galben de vijelii și ploi torențiale până sâmbătă dimineață

O avertizare cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale a fost emisă de vineri, de la ora 19.00, până sâmbătă, la ora 10.00, pentru două județe.

Este vorba despre Constanța și Tulcea. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Noi coduri portocalii și galbene de vijelii și ploi torențiale, până sâmbătă dimineță. Zonele afectate


În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

De asemenea, o avertizare cod galben de vijelii și ploi torențiale a fost emisă de vineri, de la 19.00, până sâmbătă, la ora 10.0 pentru patru județe.

Este vorba despre Galați, Brăila și zone din Călărași și Ialomița. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă