Nivel ridicat de epuizare în Spitalul de Urgență Craiova. 80 de cereri pentru concediu medical

4 luni in urmă 14

Conducerea Spitalului a precizat că printre cei care vor intra în concediu nu se vor afla și medici. 

”Conducerea spitalului a primit 80 de cereri pentru concedii de odihnă. Este vorba despre personal medical și auxiliar al Unității de Primiri Urgențe. A trebuit să analizăm responsabil toate aceste solicitări, având în vedere că trebuia asigurată continuitatea activității. A trebuit să ne asigurăm că nu este afectată activitatea UPU. În urma analizei am constatat că perioadele pentru acele concedii nu se suprapun și astfel de poate asigura continuitatea. Au fost semnate toate cererile. Este dreptul lor. Nu suntem împotriva acordării concediilor de odihnă, mai ales că ținem cont de această situație specială. Sunt obosiți, stresați, epuizați. Concediile medicale vor fi luate în luna noiembrie”, a declarat Directorul medical al SCJU Craiova, Cristiana Geormăneanu.

Ca în cazul multor unități spitalicești, și Spitalul de Urgență din Craiova se confruntă cu problema supraaglomerării. 
Spitalul, cel mai mare din regiune, a fost transformat în unitate medicală suport Covid.

Pentru a suplini lipsa de personal, spitalul va angaja, fără concurs, pe perioadă determinată, asistenți la Unitatea Primiri Urgenţe şi Terapie Intensivă.

”Trebuie să avem în vedere că înainte de primirea acestor cereri, conducerea spitalului a făcut toate eforturile pentru a sprijini cu personal Unitatea de Primiri Urgențe așa încât s-au efectuat recrutări fără concurs conform legislației în vigoare, pe o perioadă determinată. Este vorba de perioada de pandemie, plus 30 de zile după terminarea pandemiei. Vorbim despre personal auxiliar. Așteptăm avizul Ministerului Sănătății. De asemenea, avem în derulare o nouă recrutare de șase asistenți medicali pentru UPU. Am mai avut grijă să redistribuim personalul din alte secții care au activitate mai puțin intensă decât cea a UPU”, a adăugat medicul, citat de realitateadedolj.net

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă