Ninsori în țară și în București. Strat de zăpădă de 10 centimetri în Capitală

2 luni in urmă 20


Iarna își intră în drepturi în România. ANM a emis în cursul nopții o prognoză specială pentru București. Meteorologii avertizează că vremea va fi închisă în Capitală, temporar va ninge și se va depune un strat de zăpadă de 5-10 centimentri.


În primele ore ale zilei de marţi se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei, iar temperatura va fi în jur de minus 2 grade. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40-45 km/h.


De asemenea, Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură se află sub avertizare de ninsori, iar stratul de zăpadă va atinge în zonele montane până la 20 de centimetri.


În Oltenia şi sud-vestul Munteniei, zăpada va depăşi pe arii restrânse 8-10 centimetri, iar la munte se vor atinge grosimi de 15-20 de centimetri.


În Moldova și Transilvania, ninsorile sunt în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.


În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.


FOTO: LibertateaCiteşte Articolul Întreg pe Sursă