Ninsori abundente în Brașov. Mai multe mașini, blocate din cauza zăpezii

1 săptămână in urmă 12


Circulaţia maşinilor este blocată pe mai multe sectoare de drum din judeţul Braşov, după ce a nins fără oprire în ultimele ore. Stratul de zăpadă a ajuns în câteva ore la 20 de centimetri, iar  utilajele de deszăpezire fac cu greu față intervențiilor, informează ziarul local Mytex.


În acest moment este în vigoare un cod galben de vânt intens și ninsori însemnate care vizează zona Carpaților Orientali și Meridionali până la ora 18.00. Cea mai dificilă situație este în județul Brașov, unde a nins fără oprire în ultimele ore.


Pe DN 1, traficul a fost blocat pe sensul de deplasare Perșani către Șercaia, din cauza unui TIR blocat. Probleme similare au fost și pe DN 1A, la ieșire din Săcele spre Babarunca, scrie ziarul local Mytex.


„În acest moment ninge abundent în toate zonele montane din estul și sud-estul Transilvaniei. DRDP Brașov acționează în acest moment cu aproximativ 60 de utilaje. Cu toate acestea se circulă extrem de dificil în toate trecătorile montane (DN1 Brașov - Predeal, DN73A Râșnov - Predeal, DN73 Bran - Fundata, DN11 Pasul Oituz etc.).”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.


Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsîi, a declarat la Digi24 că nu este prima oară când ninge atât de puternic în județ, în aprilie, că s-a așteptat la asta și că din acest motiv, contractele cu firmele de deszăpezire nu au fost încheiate.


„Suntem în alertă. Ne așteptăm ca și la sfârșitul lui aprilie să avem astfel de probleme. Avem acum 50 de utilaje, dacă va fi nevoie, suplimentăm”, a transmis prefectul.


A nins abundent și în localitatea Fundata din Brașov.


Fundata Brașov sursa foto: Cătălin Hopulele
Fundata Brașov sursa foto: Cătălin Hopulele
Fundata Brașov sursa foto: Cătălin Hopulele

Nici județul Alba nu a scăpat de zăpadă. Miercuri dimineața, 2.384 de consumatori din zona Zlatna (parțial) și Meteș au rămas fără energie electrică, potrivit Alba24.


Drumurile din județ nu au fost practicabile de la prima oră a dimineții. În zona montană a nins și mai mult.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă