Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, începe duminică o vizită de două zile în China

1 săptămână in urmă 17

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, va avea consultări și întâlniri pe probleme de securitate în timpul unei vizite de două zile în China, care începe duminică, a anunțat Ministerul chinez de Externe, potrivit Reuters.

Patrușev va participa la cea de-a 17-a rundă de consultări strategice de securitate China-Rusia și la cea de-a 7-a reuniune a cooperării între China și Rusia în materie de securitate în domeniul aplicării legii în timpul vizitei sale, a precizat ministerul de externe într-o declarație publicată duminică pe site-ul său.

Întâlnirile au loc după ce președintele chinez Xi Jinping și omologul său rus Vladimir Putin au avut joi discuții față în față în Uzbekistan, primele lor de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Războiul Rusiei din Ucraina a ucis zeci de mii de oameni și a împins economia globală în ape necunoscute, cu o creștere a prețurilor la alimente și energie, în contextul celei mai mari confruntări dintre Moscova și Occident de la Războiul Rece încoace.

China s-a abținut să condamne operațiunea Rusiei împotriva Ucrainei sau să o numească „invazie”, în linie cu Kremlinul, care prezintă războiul drept „o operațiune militară specială”.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă