Nicușor Halici: Săptămâni întregi nu te duci deloc la muncă dar indemnizația de parlamentar întreagă o iei, în schimb pentru alocațiile copiilor nu sunt bani

3 luni in urmă 20

Candidat al PSD Vrancea pentru un nou mandat de deputat, Nicușor Halici, a subliniat, luni seara, în emisiune la Realitatea Plus, că liberalii dau dovadă de ipocrizie și că aceștia ar fi putut găsi resurse pentru a introduce legea privind mjorarea alocațiilor pentru copii, chiar și-n această perioadă de pandemie. De exemplu, a arătat Halici, de săptămâni întregi parlamentarii nu se duc la serviciu, dar beneficiază de aceeași indemnizație. „E foarte simplu să stai acasă și să faci legi”, a comentat Halici.

Deputatul i-a cerut reprezentantei PNL, senatoarea Alina Gorghiu (de asemenea prezentă în emsiunie), să răspundă de ce n-a fost la muncă în ultimele săptpmâni.

„În ultimele săptămâni nu v-ați dus deloc la muncă. De ce ați luat indemnizația întreagă? De ce nu v-ați dus la muncă?”, a întrebat Halici.

Alina Gorghiu a explicat că în această perioadă activitatea din Senat este restrânsă și a mutat discuția spre subiectul pensiilor speciale.

„Ciolacu și-a dat cu stângu în dreptu. (…) Pe site-ul Parlamentului scrie că a avut mandat întreg. (…) Dacă PSD vrea să scăpăm de pensiile speciale să facă plen reunit, să scăpăm o dată de pensii speciale”, a comentat Gorghiu.

Liderul PMP, Eugen Tomac a subliniat și el într-o intervenție în cadrul aceleiași emisiuni că pensiile speciale au fost aprobate de PSD.

Nicușor Halici l-a contrazis pe Tomac, afirmând că pensiile speciale au fost aporbate de PNL, și că de abia în 2015, „într-adevăr, PSD a contribuit la completarea legii”.

Halici a mai spus că el nu vede nicio problemă în privința plenului reunit. „Noi am mai avut dialog în privința pensiilor speciele, însă membrii Curții Constiruționale au decis altceva (…). Ce face însă PNL acum este o mare ipocrizie, de săptămâni întregi să nu te duci la muncă și indemnizația să o iei, în schimb pentru majorarea alocațiilo copiilor spui că nu sunt bani…”, a comentat Nicușor Halici.

Sursa Foto: Captura

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă