Nicușor Dan spune că judecătorii Curții de Apel „și-au declinat posibilitatea” de a oferi o opinie juridică asupra PUZ-urilor de sector / În Sectorul 2, sute de terenuri au planul urbanistic emis nelegal

2 săptămâni in urmă 2

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, vineri, că a primit câteva răspunsuri de la judecătorii Curții de Apel și că aceștia „și-au declinat posibilitatea” de a oferi Primăriei Generale o opinie juridică pe subiectul suspendării PUZ-urilor de sector.

„Da, am primit câteva răspunsuri în care și-au declinat posibilitatea de a da o astfel de opinie juriciă”, a răspuns Nicușor Dan, într-o intrevenție la Digi 24, la întrebarea dacă a primit vreun răspuns din partea judecătorilor Curţii de Apel pe tema suspendării PUZ-urilor.

Primarul a spus că a apelat la Curtea de Apel pentru că erau neclarități legate de o sintagmă din hotărârea de suspendare a PUZ-urilor.

„Era vorba de o chestiune de interpretare. În momentul în care noi am dat această hotărâre de Consiliu General, am primit întrebări de la arhitecţii şefi ai sectoarelor despre interpretarea unei sintagme din această hotărâre şi atunci, ca să avem o interpretare profesionistă, am solicitat punctul de vedere al Curţilor de Apel”, a explicat Nicuşor Dan.

G4Media a scris, pe 17 martie, că primarul Nicușor Dan a transmis o solicitare președintei Curții de Apel, prin care cere consiliere juridică în chestiunea suspendării PUZ-urilor din București. Un demers în premieră juridică, dat fiind că nu este rostul instanțelor de judecată să ofere consiliere juridică în nici un fel de cauze, cu atât mai mult în cele pe care le-ar putea judeca.

„Vă solicit ajutorul instituțional în chestiunea suspendării Planurilor Urbanistice Zonale de sector (numite în continuare PUZ-uri de sector) care reglementau urbanistic mare parte din teritoriul Municipiului București”, se arată în documentul transmis către Luminița Criștiu-Ninu, președinta Curții de Apel București și Georgian Davidoiu, președintele Secției a VIII-a contencios administrativ și fiscal, obținut de G4Media.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a anunțat, în intervenția de la Digi 24, că analiza „de nelegalitate” a planurilor urbanistice zonale de sector a progresat „foarte mult” şi că în cazul Sectorului 2 au fost identificate sute de terenuri pentru care PUZ-ul coordonator este nelegal.

„Am progresat foarte mult pe analiza de nelegalitate a PUZ-urilor de sector. Și vreau să vă spun că pentru PUZ Sector 2 am găsit de ordinul sutelor de terenuri pentru care acest PUZ este nelegal şi voi prezenta această analiză consilierilor generali, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi prefectului şi o să vedem care este decizia pe care o s-o ia”, a precizat primarul general.

Primarul general Nicuşor Dan a obținut o victorie parțială în prima confruntare cu miză din mandatul său: cu ajutorul majorității USR PLUS – PNL, Consiliul general al Municipiului București a suspendat, pe 26 februarie, pentru un an Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. Cu toate acestea, proiectele criticate de primar, dar care au demarat deja documentația (autorizații, certificate de urbanism) continuă, grație unui amendament depus chiar de Nicușor Dan.

Sursa Foto: Facebook/ Nicusor Dan

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă