Nicușor Dan, SOLUȚIE pentru părinții care merg la serviciu în perioada vacanței prelungite de primăvară. UNDE pot fi lăsați copiii în 2 din cele 4 săptămâni de vacanță

2 săptămâni in urmă 5

Spațiu activități copii / Foto: Captură Facebook Nicușor DanSpațiu activități copii / Foto: Captură Facebook Nicușor Dan

Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care acaută soluții pentru copiii lor în perioada vacanței prelungite de primăvară din perioada 2 aprilie - 4 mai. Potrivit primarului general, Nicușor Dan, aceștia vor avea la dispoziție cinci spații unde vor putea fi supravegheaţi în total aproximativ 1.200 de copii, în perioada 12 - 23 aprilie. Atenție, însă, soluția este valabilă doar pentru părinții care merg la serviciu, nu și pentru cei care lucrează de acasă.

JOI, 01 APRILIE 2021, 19:38

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de București, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din primărie și cu Diana Mardarovici, consilieră generală în CGMB.

Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială), primăria va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii.

Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei.

E de precizat că această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii", se arată în mesajul postat de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă