Nicușor Dan: Șantierul din Aleea Modrogan unde se află sediul PNL, rămân suspendate

6 zile in urmă 17

Lucrările la construcţia din Aleea Modrogan nr. 1, unde se află şi sediul central al PNL, rămân suspendate, în baza unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Lucrările la construcţia din Modrogan 1 rămân suspendate. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reuşit să oprim speculaţiile imobiliare ale vechii administraţii. În acelaşi timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureştiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face şi altfel: legal şi fără mutilarea spaţiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie", scrie edilul general, pe Facebook, citat de Agerpres.

Pe 11 iulie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţa că şantierul din curtea sediului central al PNL a fost sistat de instanţă.

"Judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina Vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL. Justiţia a făcut treaba Prefecturii Bucureşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, două instituţii care au asistat impasibile la distrugerea unei zone cu un grad maxim de protecţie, cu toate că au fost sesizate de Primăria Sectorului 1", scria Armand, pe Facebook.

Ea menţiona că în ianuarie 2021 a început demersurile de verificare a documentaţiei elaborate de funcţionarii din Primăria Sectorului 1 pentru şantierul din Aleea Modrogan 1A.

"Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci şi cum a răsărit un şantier în curtea sediului central PNL, într-o zonă mega protejată de lege", transmitea Armand.

Potrivit edilului Sectorului 1, Vila Filipescu-Brâncoveanu reprezintă un monument istoric "cu grad maxim de protecţie", iar conservarea sa este obligatorie. Clotilde Armand adăuga că, în decembrie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat construcţia de "locuinţe colective", deşi parcela face parte dintr-un "spaţiu verde amenajat".

Editor : A.V.D

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă