Nicuşor Dan s-a testat pentru COVID-19 ca să poată intra în Parlament

2 săptămâni in urmă 17

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan amână vaccinarea împotriva COVID-19. Ediulul a fost nevoit să se testeze pentru COVID-19 ca să obţină certificatul verde şi să poată intra în Parlament unde a fost chemat la audieri în comisa parlamentară de anchetă cu privire la creşterea preţului la energie şi gaze.

Senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, l-a acuzat pe actual edil, Nicuşor Dan, că ar fi trimis târziu la Guvern cererea de ajutor pentru subvenţionarea căldurii şi că solicitarea ar fi fost scrisă greşit.

În replică, Primăria Capitalei a explicat că solicitarea a fost făcută verbal către premierul interimar Florin Cîţu încă de la 1 noiembrie şi a precizat că ajutorul bănesc va fi primit la începutul anului viitor, când vor fi şi facturate lunile noiembrie şi decembrie.

„Față de informațiile apărute în spațiul public cu privire la solicitarea Primăriei Municipiului București către Guvernul României în legătură cu sprijinul pentru subvenționarea căldurii furnizate bucureștenilor, precizăm că pe 1 noiembrie 2021 solicitarea a fost făcută verbal, de către Primarul General al Capitalei, la videoconferința cu Prim-Ministrul României. Pe 2 noiembrie 2021, conform celor stabilite la videoconferința menționată, solicitarea a fost făcută în scris către premier, prin intermediul Asociației Municipiilor din România”, transmite PMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, pe 4 noiembrie 2021 solicitarea a fost reiterată verbal într-o discuție a Primarului General cu Premierul Guvernului României, iar pe 5 noiembrie 2021 solicitarea a fost reiterată, prin intermediul Asociației Municipiilor din România, către Ministerul Finanțelor, într-un tabel centralizator pentru toate municipiile, solicitat de Ministerul Finanțelor.

„Pe 10 noiembrie 2021 solicitarea a fost reiterată către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Afacerilor Interne și Prefectul Municipiului București, la solicitarea Prefectului Municipiului București. Precizăm că, la solicitarea Prim-Ministrului, am împărțit solicitarea de sprijin financiar în necesar pentru noiembrie – decembrie 2021 și necesar pentru ianuarie – iunie 2022. Întrucât facturile pentru lunile noiembrie și decembrie 2021 urmează a fi plătite în lunile ianuarie și februarie 2022, întreaga solicitare a Primăriei Municipiului București vizează un sprijin financiar pentru anul 2022”, conform comunicatului de presă al Primăriei Municipiului București.

Guvernul a aprobat, în ședinta de joi, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației.

Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cei mai mulți bani merg la Timișoara, aproape 54 de milioane, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă