Nicușor Dan oprește toate finanțările pentru noi statui în București

1 lună in urmă 1

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că oprește în acest an orice finanțare pentru proiecte de noi statui în București, după scandalul în care sculptorul ”de casă” al fostei administrații, Ion Bolborea, e acuzat că a folosit alamă în loc de bronz.

În plus, Nicușor Dan a anunțat că a cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București.

Postarea integrală a lui Nicușor Dan pe Facebook:

Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București. Cei responsabili vor fi identificați și sancționați, iar informațiile strânse vor fi trimise mai departe poliției, pentru eventuale inculpări.

Anunț în același timp că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București. Redirecționăm banii pentru investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație – în modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport. (Foto: Statuia împăratului Traian, realizată de Ion Bolborea / Wikipedia – Alexandrestark)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă