Nicuşor Dan, noi măsuri anti-COVID în Capitală. „Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureştiului”

1 lună in urmă 1

Nicuşor Dan a explicat că modul în care a evoluat pandemia de COVID este similar cu „creşterea din noiembrie-decembrie” 2020.

„Este o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii. Totul e ca autorităţile şi cetățenii să fie responsabili ca să trecem cu bine. Mai avem de trecut de două luni. E o cantitate mare de vaccinuri care vor veni în aprilie şi mai. Mai avem de rezista partea de lună martie”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă premierul a cerut închidererea şcolilor din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID, edilul Capitalei a explicat că e vorba despre măsuri decide de autorităţile naţionale, iar cele locale sunt nevoite să se conformeze.

„Tot ce însemnă măsuri de închiderere a şcolilor, de închidere a a activităţilor economice sunt măsuri obligatorii care urmează nişte acte normative care sunt emise de autorităţi naţionale. Noi nu putem decât să ne conformăm. La discuţia cu prim-ministrul, am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Nu s-a discutat despre carantinare zonală”, a explicat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 22 martie. Număr record de pacienţi la ATI. Ilfovul se apropie de incidenţă 7

Edilul Capitalei a afirmat că, în cadrul şedinţei cu premierul, a fost cerută o înăsprire a controlelor „unde nu se respectă legea”

„Încercăm pe cât posibil să evităm caratinarea Bucureştiului”, a explicat Nicuşor Dan.

Referitor la transportul public, edilul Capitalei a spus că va cere Poliţiei locale controale pe rutele unde şoferii STB au informaţii că nu se poartă masca de protecţie.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Plicuşor – Puzisor vrea să înghețe tot orașul. Nu a muncit nimic. A trăit din şantajul şi etajul”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă