Nicuşor Dan: Lucrările la construcţia din curtea sediului central al PNL rămân suspendate

4 zile in urmă 17


Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan, care menționează decizia Curții de Apel București, care a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor.


„Lucrările la construcția din Modrogan 1 rămân suspendate. Curtea de Apel București a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reușit să oprim speculațiile imobiliare ale vechii administrații”, a transmis Nicușor Dan, pe Facebook.


„În același timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureștiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face și altfel: legal și fără mutilarea spațiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie”, adaugă Nicușor Dan.


Pe 11 iulie, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunţa că judecătorii au oprit lucrările făcute în Aleea Modrogan nr. 1A din București, în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, actualmente sediul PNL, acolo unde se construiesc blocuri de locuințe - Proiectul One Modrogan.


„Judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL. Justiţia a făcut treaba Prefecturii Bucureşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, două instituţii care au asistat impasibile la distrugerea unei zone cu un grad maxim de protecţie, cu toate că au fost sesizate de Primăria Sectorului 1", scria Armand, pe Facebook.


„Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci şi cum a răsărit un şantier în curtea sediului central al PNL, într-o zonă megaprotejată de lege", susținea Armand.


În 2019, Primăria condusă de Gabriela Firea a aprobat construcția de „locuințe colective”, mai precis de blocuri cu patru etaje, la câțiva zeci de metri de sediul PNL din Modrogan. Cele 100 de apartamente de lux vor fi vândute cu prețuri între 840.000 și 2.900.000 de euro, a scris Armand pe Facebook.


Potrivit edilului sectorului 1, vila Filipescu-Brâncoveanu reprezintă un monument istoric „cu grad maxim de protecţie", iar conservarea sa este obligatorie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă