Nicuşor Dan începe reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti. Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro

1 lună in urmă 1

Nicuşor Dan a anunţat că de luni au fost demarate procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Bucureştiului.

Nicuşor Dan, veşti bune pentru bucureşteni. A demarat procesul de reabilitare a sistemului de termoficare

„Am demarat ieri procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei. Aceştia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuţiei a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 – CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, acelaşi cod MC1013811) şi CM 11- CP3 – CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Aşteptăm propunerile companiilor de pe piaţă până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziţie”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Citeşte şi Reacţia lui Cristian Popescu Piedone, după ce Nicuşor Dan a propus suspendarea PUZ în cinci sectoare. „Lăsați Capitala să se dezvolte! Un astfel de proiect ar duce la un blocaj”

Comisia Europeană, ajutor de 254 milioane de euro pentru modernizarea sistemului de termoficare din Bucureşti

Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro pentru sprijinirea reabilitării sistemului de termoficare din București. Sprijinul va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România, se mai arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ca mărime, sistemul de termoficare din București este primul din UE și al doilea din lume, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2 800 km de conducte pentru sistemul de distribuție.

Citeşte şi Nicuşor Dan merge pe modelul lui Cîţu: „Avem nevoie ca guvernul să ne mărească plafonul de îndatorare”

„Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro pentru sprijinirea reabilitării sistemului de termoficare din București. Sprijinul va fi acordat sub forma unui grant direct finanțat din fondurile structurale ale UE gestionate de România.

#ȘtiațiCă… sistemul de termoficare din București este primul din UE ca mărime, deservind 1,2 milioane de locuitori prin circa 940 km de conducte termice pentru sistemul de transport și 2.800 km de conducte pentru sistemul de distribuție”, se arată pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă