Nicusor Dan, despre suspendarea PUZ-urilor de sector: Sunt absolut nocive. Distrug sute de hectare de spatiu verde si oportunitatile de dezvoltare ale Bucurestiului

1 lună in urmă 3

Primarul general Nicusor Dan a afirmat ca cele cinci planuri urbanistice zonale de sector care trebuie suspendate sunt absolut nocive si distrug sute de hectare de spatiu verde, cat si oportunitatile de dezvoltare ale Capitalei. El a adaugat ca pe ordinea de zi a Consiliului General figureaza un proiect de hotarare prin care Parcul Natural Vacaresti va trece in administrarea PMB. "Acolo vrem sa deschidem un concurs de arhitectura pentru ca este un potential urias si turistic pentru bucuresteni", a mai spus Dan.

"Avem niste puncte importante pe ordinea de zi. In primul rand, suspendarea executarii celor cinci planuri urbanistice zonale de sector, absolut nocive care distrug sute de hectare de spatiu verde in planul urbanistic general, care distrug oportunitati de dezvoltare, cum este metroul de suprafata in zona Ferentari-Giurgiului care pot sa conecteze 200.000 de oameni cu puncte importante ale orasului. Care distrug posibilitatea orasului de a avea o promenada, locuri de sport, de petrecere a timpului liber, pe malurile lacurilor din nordul Bucurestiului. Este inadmisibil in momentul in care, daca noi vrem sa avem o dezvoltare sustenabila, daca noi vrem sa avem investitori seriosi care sa vina in orasul acesta, este inadmisibil sa dai niste PUZ-uri care reglementeaza situatia pentru oameni si PUZ-urile acestea sa fie anulate in instanta, la cererea unor cetateni sau organizatii neguvernamentale", a declarat Nicusor Dan, vineri la inceputul sedintei Consiliului General.

Citeste si: Jocurile din culise: Cine castiga si cine pierde din proiectul PUZ-urilor, care a dinamitat "prietenia" dintre Nicusor Dan si PNL

El a anuntat ca promite stabilitate si predictibilitate investionala in Bucuresti.

"Unul dintre lucrurile pe care promit ca le vom face este sa dam o stabilitate si o predictibilitate investionala in tara aceasta, in orasul acesta. Nu se mai poate sa dam niste acte normative la nivel de Consiliu General, la nivel de Primaria Capitalei, care sa afecteze sute de mii de oameni si care sa fie anulate in instanta", a completat edilul general.

Primarul Capitalei a mai spus ca un alt proiect de hotarare vizeaza Parcul Natural Vacaresti.

"Tot in zona de protectie a mediului si de spatiu verde avem un proiect prin care solicitam trecerea in administrarea noastra a Parcului Natural Vacaresti. Acolo vrem sa deschidem un concurs de arhitectura pentru ca este un potential urias si turistic pentru bucuresteni acest Parc Natural Vacaresti", a mai precizat Nicusor Dan.

Presedinta PNL Bucuresti Violeta Alexandru a anuntat vineri ca liberalii din Consiliul General vor sustine propunerea primarului general in legatura cu suspendarea PUZ-urilor, intrucat "nu este nimeni nici absurd, nici rigid". Ea a precizat doar ca PNL doreste ca aceasta situatie sa nu fie taraganata inutil si sa se faca foarte reprede demersurile necesare.

Citeste si:

Fosta politista Irina Alexe (USR PLUS), pensionata la 42 de ani cu pensie speciala, numita secretar de stat la InterneFiul lui Ilie Dumitrescu vindea si apartamente rezidentiale, pe langa cocaina. Cine este Sica DumitrescuMinistrul Drula anunta iminenta reziliere a contractului de executie a lotului Chetani - Campia Turzii din autostrada A3Greseala de 50 de milioane de dolari facuta de un bunic roman in Australia. A incercat sa vanda o cantitate uriasa de droguriRares Bogdan, atac la parlamentarii USRPLUS care au votat impotriva finantarii schitului romanesc de la muntele Athos
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă