Nicușor Dan, despre sistemul de termoficare: ”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. Aproape 20% din blocurile din București primesc căldură sub parametri!

1 lună in urmă 35

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. E rezultatul oamenilor care până acum nu au făcut nimic cât au fost la conducere. O să avem mâine o întâlnire cu constructorii ca să nu facem o licitație în gol. Iarna viitoare va fi mai bine.

Dacă am fi fost într-o zi normală, cu 5-6 grade, atunci am fi riscat să fie o presiune mai mare. Avaria nu depinde de temperetura de afară. Într-o zi foarte friguroasă nu îți permiți acest risc și dai mai puțin. Sunt undeva la 15-20% dintre blocuri care primesc căldură sub paramentri. Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate. Normalul la noi nu contează. Lumea s-a obișnuit 22 de grade. Avem un call-center, unde răspundem mereu. Nu a fost o reacredință să nu putem reyolva în 24 de ore avaria. De obicei când reparăm într-o parte, crapă imediat în locul următor.

Nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta a fost o promisiune, trebuie înregistrată. De anul viitor va fi un număr de kilometri de țeavă nouă, izolată. Am reușit îmrepună cu ministerul Energiei și Finanțelor să scoatem ELCEN din datorie. Vor avea centrale mai mari și mai performante. Vom avea cost mai mic, vor produce energie termiă unde poluarea e mult mai mică.

Aceste zile sunt cele mai friguroase din această iarnă. Am avut o situație nu groyavă, dar reyonabilă. Acum avem niște yile friguroase, facem tot psoibilul să fim aproape de normalitate, iarna viitoare va fi mult mai bine.

Toată rețeaua are 1.000 de kilometri. Sunt peste 200 de kilometrii afectați gravi, sunt vreo 60 de km pe care vrem anul acesta să îi facem pe bnai proprii, restul se vor face din bnai europeni. ”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Știre în curs…

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă