Nicuşor Dan, despre bugetul Primăriei Capitalei pentru 2021: Vrem să stopăm risipa

2 luni in urmă 4

De Monica Palade.
Publicat: 15.03.2021, 11:25.
Actualizat: 15.03.2021, 11:26

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre bugetul Capitalei pentru 2021, susţinând că se vor face reduceri esenţiale pentru a stopa risipa.

Nicuşor Dan, despre bugetul Primăriei Capitalei pentru 2021: Vrem să stopăm risipa

Hepta/Mediafax/Eduard_Vinatoru

"Este un buget prin care vrem să ieşim din minciună, din deliriul grandoman al fostei administraţii, prin care se va face lucruri concrete şi nu spoiala fostei administraţiei, un buget prin care vrem să stopăm risipa şi să deschidem calea construţiei pentru că Bucureştiul are nevoie de construcţie.

Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei, care e echivalentului podului pestr Dunăre sau metroului din Drumul Taberei. Am fost în risc de colaps financiar, au existat riscuri ca servicii esenţiale să nu poată să fie furnizate, alimentarea cu încălzirea unui cartier, iluminatul public, transportul public. A existat riscul ca anumite şantire care funcţionează pe bani europeni să fie întrerupte, cu riscul de a plăti acei bani europeni.

Am găsit facturi neplătite din primăvara anului 2019, care au fost eşalonate de mai multe ori. am avut discuţii cu furnizori de servicii care au spus că li s-a propus să eşaloneze datoriile, iar Primăria nu s-a ţinut de cuvânt.

Procedural, am schiţat cu viceprimarii şi preşedintele comisiei de buget, am făcut schiţa bugetului pe care o propunem consilierilor generali, care vor da forma finală", susţine Nicuşor Dan.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

nicusor dan reteaua de termoficare primăria capitalei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă