Nicușor Dan: Corpul de Control verifică fraudele privind monumentele din Capitală

1 lună in urmă 1


Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a solicitat Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate de sculptorul Ioan Bolborea în București.


„Cei responsabili vor fi identificați și sancționați, iar informațiile strânse vor fi trimise mai departe poliției, pentru eventuale inculpări”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.


Fără finanțare pentru noi statui


Edilul a transmis că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București.


Redirecționăm banii pentru investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație, în modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport.

Nicușor Dan:

Pe 13 februarie, Poliția Capitalei a informat că un artist este suspect de înșelăciune în formă continuată și că a prejudiciat statul cu aproape 18 milioane de lei, echivalentul a 3,6 milioane de euro. Conform surselor judiciare Libertatea, este vorba despre sculptorul Ioan Bolborea.


Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, care a produs consecințe deosebit de grave.


Ioan Bolborea, acuzat că a construit patru statui din alamă, în loc de bronz


În toamna anului 2017, statuia „Împăratului Traian” în mărime naturală, aflată pe scările Muzeului de Istorie din București, realizată de Ioan Bolborea, a fost vandalizată. Adică lupoaicei i-a fost ruptă coada. Când Primăria Capitalei a vrut să repare statuia, experții au constatat că materialul folosit a fost alamă, nu bronz.


Apoi, în aprilie 2019, potrivit g4media.ro, Primăria Capitalei l-a acuzat pe artistul Ioan Bolborea că ar fi încălcat contractul și a construit din alamă, în loc de bronz, patru statui emblematice în București: Căruța cu paiațe, I.L. Caragiale, Vioara spartă și Al. I. Cuza.


Foto: Poliția Capitalei


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă