Nicușor Dan, contestat la tribunal de zeci de reprezentanți PSD. „Urgența lor este întârzierea preluării mandatului meu”

4 luni in urmă 23


Primarul general ales, Nicuşor Dan, a anunțat, miercuri, că validarea de către tribunal a mandatului său a fost contestată prin 52 de cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD, informează Agerpres.


"Bucureştiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea şi colapsul financiar. În acest context, validarea de către tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci şi două) cereri de apel, formulate în majoritate de foşti şi actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel", a scris, pe Facebook, Nicuşor Dan.


El a adăugat că "urgenţa" PSD nu este însă rezolvarea problemelor oraşului, ci "întârzierea" preluării mandatului său.


"Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să şteargă nişte urme şi ca să rezolve solicitările unor 'prieteni'. În acelaşi timp, oamenii PSD - cei responsabili de dezastrul din termoficare - cer imperativ apă caldă şi căldură în Bucureşti, uitând că Firea e încă primar în funcţie, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedeşte acum că respectul Gabrielei Firea şi al PSD Bucureşti faţă de cetăţenii Capitalei e zero", a menţionat edilul general ales.


Nicuşor Dan a apreciat că membrii PSD "sunt deja ocupaţi cu campania electorală" pentru alegerile parlamentare şi că "înţeleg probabil să-şi facă această campanie pedepsind bucureştenii şi neglijându-şi atribuţiile" pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.


"Cât despre Gabriela Firea, vă amintiţi cum, înaintea alegerilor, susţinea categoric că nu se ţine de scaunul de primar? După ce a arătat că nu ştie să piardă, Gabriela Firea nu reuşeşte nici să părăsească cu demnitate funcţia de primar", a mai scris Nicușor Dan.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă