Nicușor Dan: Avem nevoie de 500-600 de milioane de lei pentru a putea cumpăra Elcen până la finalul acestui an

1 lună in urmă 22

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi că Primăria are nevoie de 500-600 de milioane de lei pentru a putea achiziționa Electrocentrale București (ELCEN) până la finalul acestui an, pentru a fuziona cu furnizorul de apă caldă al Bucureștiului, Termoenergetica (fosta RADET). El a precizat că a discutat cu prim-ministrul Florin Cîțu o posibilitate de ajutor de împrumut în acest sens.

Premierul demis Florin Cîțu și primarul Capitalei, Nicușor Dan, au avut o întâlnire joi la ora 12, pe fondul crizei facturilor la încălzire, după ce primarii marilor orașe au anunțat că majorarea prețurilor la gaze duce la creșterea facturilor pentru populație. În acest context, primarii au cerut ajutorul guvernului.

Nicușor Dan a precizat că un prim subiect de discuție a fost prețul gigacaloriei, primarul spunând că Primăria va continua să plătească două treimi din acest cost. „Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul.
Raportul nu o să fie mai mic, Primăria o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Dan.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă