Nicușor Dan anunță că l-a demis pe directorul instituției care se ocupă de curățenia din parcurile din Capitală și promite că parcul Cișmigiu va fi pus la punct într-o săptămână

1 lună in urmă 18

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că l-a demis, joi, pe directorul de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și că a preluat conducerea interimară a instituției, după ce G4Media.ro a scris în repetate rânduri despre starea jalnică în care a ajuns parcul Cișmigiu. Dan a mai spus că vor fi desființate cele două companii municipale care se ocupau de curățenia în Parcul Cișmigiu, adăugând că de luni, 40 de muncitori de la ALPAB se vor ocupa de curățenia în parc. Primarul Capitalei a declarat că speră ca într-o săptămână Parcul Cișmigiu ”să arate așa cum trebuie”.

Redăm mai jos cele mai relevante declarații

  • Consiliul de Administrație care coordonează compania de parcuri trebuie să schimbe directorul, care nu e în stare, nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucurestenilor cel puțin în ce privește curățenia și tunderea ierbii. Nu au fost bani pentru a face investițiile de care e nevoie în parcuri. În doi ani de acum parcurile vor arăta cum trebuie.
  • Directorul interimar al ALPAB sunt eu. Îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Voi face o analiză, dacă vom face un concurs de director vă vom anunța.
  • O să avem o ședință de consiliu pe 1 septembrie, printre aceste subiecte este desființarea companiei de parcuri, desființarea companiei de arbori. Acum în contractul de delegare era o clauză de exclusivitate, ALPAB chiar dacă avea oameni nu putea să vină să întrețină un spațiu verde. După 1 septembrie, putem avea oameni de la ALPAB.
  • Inițial am avut un buget de 8 – 9 milioane de lei pentru asta, la rectificarea din 29 iunie bugetul a fosts mărit la 15 milioane de lei.
  • Conducerea interimară a acestei instituții am preluat-o eu azi. Da, m-am întâlnit ieri dimineață cu Ludovic Orban. Nu mi-a dat nici o indicație ce să fac eu la ALPAB. Am discutat cu domnul Orban de chestiuni administrative, guvernamentale și politice.
  • Nu a funcționat colaborarea între ALPAB și compania de parcuri. Compania a făcut lucrări de mântuială. Chiar dacă au fost plătiți să salubrizeze aleile să tundă iarba, au făcut asta de mântuială și bucureștenii au văzut-o.
  • În compania de parcuri există un contract colectiv de muncă cu multe salarii compensatorii care fie că le dădeam de lucru, fie că nu le dădeam, oamenii ăștia erau plătiți până la 31 decembrie 2021. Am ales soluția rezonabilă să lucrăm cu ei pînă la sfârșitul anului.
  • Luni diminieață 40 de oameni vor veni în parcul Cișmigiu, într-o săptămână o să arate așa cum ar trebui să arate un parc. Începem cu Cișmigiu, continuăm cu Herestrău, cu parcul Carol.
  • Noi avem aproximativ 40 de oameni la ALPAB cu care putem să intervenimi, ei trebui să fie coordonați profesionist.

Citește și

FOTO Radiografia Parcului Cișmigiu la zi: lac plin de deșeuri, vegetație și arbori uscați, mobilier urban vandalizat, locuri de joacă pentru copii insalubre, alei crăpate, gunoaie și frunze uscate la tot pasul

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă