Nicuşor Dan anunţă că a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement, nemulţumit de starea parcurilor din Capitală

1 lună in urmă 71

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi că a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), nemulţumit de starea parcurilor din Capitală. El a precizat că Primăria nu are în acest an bani pentru a face investiţiile de care este nevoie în parcuri. Întrebat dacă s-a întâlnit cu liderul PNL Ludovic Orban, iar acesta i-a recomandat să-l numească la ALPAB pe Bogdan Steriopol, Nicuşor Dan a declarat că o astfel de întâlnire a avut loc, însă temele de discuţie au fost administrative, guvernamentale şi politice şi că nu a primit nicio indicaţie legată de ce să facă la ALPAB.

Nicuşor Dan anunţă că a preluat interimar conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement, nemulţumit de starea parcurilor din Capitală

Mediafax Foto / Hepta

Primarul genral a făcut joi o inspecţie inopinată la ALPAB, după ce în presă au apărut mai multe materiale critice referitoare la stiuaţia parcurilor din Bucureşti, inclusiv a Parcului Cişmigiu, situat vizavi de sediul Primăriei Capitalei.

”Este o problemă care porneşte din decizia fostei administraţii de a muta activitatea pe companii. Noi am avut o administraţie ALPAB care funcţiona rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, niciuna corespunzătoare, adică şi pe comezile care s-au dat fie în ceea ce priveşte tunderea ierbii, fie în ceea ce priveşte curăţenia, golirea coşurilor de gunoi, curăţarea locurilor de joacă, s-a făcut treabă de mântuială. Ce am făcut azi aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB, din acest moment eu sunt practic directorul ALPAB până când voi face o evaluare completă a ce se întâmplă în ALPAB”, a declarat Primarul General.

El a subliniat că Primăria nu are în acest an bani pentru a face investiţiile de care este nevoie în parcuri. ”Dar în doi ani de acum parcurile vor arăta chiar cum trebuie să arate”, a dat asigurări Nicuşor Dan.

Primarul General a anunţat că va avea loc o şedinţă de Consiliu pe 1 septembrie pe care o va convoca joi, cu mai multe teme, printre care desfiinţarea Companiei de parcuri, desfiinţarea Companiei de arbori şi, până când această desfinţarea operează, ”reducerea tarifelor la compania de parcuri şi ridicarea exclusivităţii companiei de parcuri pentru că acum în contractul de delegare a serviciului şi de întreţinere a spaţiilor verzi şi de salubritate în parcuri e o clauză de exclusivitate”, iar ALPAB, chiar dacă avea oameni, nu putea să vină să măture sau să tundă iarba. ”După 1 septembrie o să avem nişte oameni de la ALPAB cu care să intervenim şi chiar luni dimineaţa o să venim cu 40 de oameni în parcul Cişmigiu”, a precizat Nicuşor Dan.

”Singurul client al Companiei de parcuri este ALPAB. Iniţial am avut un buget de 8-9 milioane de lei, la rectificarea din 29 iunie bugetul a fost mărit la aproximativ 15 milioane de lei”, a adăugat el.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu liderul PNL Ludovic Orban, iar acesta i-a recomandat să-l numească la ALPAB pe Bogdan Steriopol, fost consilier la Ministerul Educaţiei, Nicuşor Dan a răspuns: ”M-am întâlnit ieri dimineaţă cu Ludovic Orban. Nu a fost nicio discuţie, nu mi-a dat nicio indicaţie legată de ce să fac eu la Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement. Suntem oameni maturi, care avem responsabilităţi şi ni le exercităm. Am discutat cu domnul Orban despre chestiuni administrative, guvernamentale şi politice”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă